Türkiye’nin Suriye'ye olası bir müdahale konusunda alacağı karar yurt dışında da merakla bekleniyor. “Türk askeri Suriye'ye girecek mi?” sorusunu soran Rus medyası, “Misyonun belirlenmesinde Dışişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü diplomatik girişimler belirleyici olacak. Çünkü Türkiye'nin tek taraflı müdahalesinin dış dünyanın tepkisini çekme olasılığı yüksek” görüşünü dile getiriyor.
“Gözler MGK'ya çevrildi” diyen Sputnik haber ajansı, 7 Haziran seçiminin ardından koalisyon hesaplarına odaklanan Ankara’nın bir yandan da Suriye'de yaşanan gelişmeleri yakından izlediğini belirterek, “Suriye'ye olası bir müdahalenin” ele alınması beklenen MGK toplantısını “kritik” olarak niteliyor.
MGK'nın gündeminin ana maddesini Suriye'deki gelişmelerin oluşturduğu”na dikkat çekilirken TSK'nın bölgeye olası bir müdahaleye karşı olduğu konuşuluyor” denildikten sonra toplantıda Tel Abyad'ın IŞİD'den PYD kontrolüne geçmesinin ardından “Türkiye'nin karşılaştığı yeni göç dalgası, sınırda Kürt devleti kurulması girişimleri ve IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği saldırı sonrası, önümüzdeki günlerde yaşanabilecek gelişmelerin” üzerinde durulacağı vurgulanıyor.
Harekâtın şeklini hükümetin vereceği direktifte yer alacak “amaç ve hedef”in belirleyeceği belirtilen haberde, “Operasyon, göç dalgasının karşılanmasına yönelik bir tampon bölge oluşturulmasıyla sınırlı olabilir. Ya da Suriye'de etnik temizlik riskinin yükselişini önlemeye yönelik bir misyon belirlenebilir. Bu misyonun belirlenmesinde Dışişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü diplomatik girişimler belirleyici olacak. Çünkü Türkiye'nin tek taraflı müdahalesinin dış dünyanın tepkisini çekme olasılığı yüksek” yorumu da yapılıyor. ANKA
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Türkiye’nin Suriye'ye olası bir müdahale konusunda alacağı karar yurt dışında da merakla bekleniyor.
İlginizi Çekebilir
İşçi ücretlerinde 10 aylık kayıp 1,8 trilyon TL'ye dayandı
#Ekonomi / 05 Kasım 2025
Tarımsal girdi enflasyonu arttı
#Ekonomi / 05 Kasım 2025
“Mesele bütçe değil bunu bir hak olarak görüp görmemek”
#Ekonomi / 04 Kasım 2025
Hayvancılığı destekleme ödemeleri üç döneme bölündü...
#Ekonomi / 04 Kasım 2025
Umutsuzluk sarmalı şans oyunlarına yöneltiyor
#Ekonomi / 04 Kasım 2025
Her 7 kişiden biri sadaka ile geçiniyor
#Ekonomi / 03 Kasım 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
