ANASAYFA arrow right Güncel

Yakın Doğu Üniversitesi uzaktan eğitim merkezi kurdu

Yakın Doğu Üniversitesi uzaktan eğitim merkezi kurdu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Eylül 2013 itibarıyla, bazı derslerin üniversitede kurulan uzaktan eğitim merkezinin verilmeye başlandı.
Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus); Eylül 2013 itibarıyla, bazı derslerin üniversitede kurulan uzaktan eğitim merkezinin verilmeye başlandı. Avrupa Uzaktan ve E-eğitim Ağı’nın (EDEN – European Distance ve E-learning Network) kurumsal üyesi olan YDÜ böylece, uzaktan eğitim konusunda Avrupa’nın en iyi üniversiteleri ile yarışıyor.
1991’de İngiltere’de kurulan, 1997’de ise merkezi Budapest Technical and Economy University’e yerleşen Avrupa Uzaktan ve E-eğitim Ağı (EDEN – European Distance ve E-learning Network); dinamik gelişen ağ yapısıyla, dünyanın 57 ülkesinden 430 üniversiteyi birbirine bağlayarak uzak mesafelerdeki profesyonellerin bilgi paylaşımını ve iletişimini geliştiren bir kurum.
EDEN’in kurumsal üyesi olan Yakın Doğu Üniversitesi; kurulan uzaktan eğitim merkezinde, Eylül 2013’den itibaren verilmeye başlanan derslerle uzaktan eğitim ve e-learning konusunda Avrupa’nın en iyi üniversiteleri ile yarışıyor.
EDEN; uzaktan ve e-eğitim konusunda dünyadaki en son gelişmeler hakkında bilgi paylaşımı, eğitimde inovasyon ve yeni teknolojiler uygulamaları, üniversiteler arası “Open Classroom” etkinliği ile Avrupa üniversiteleri arasındaki projelere katılma imkanı, Avrupa konferanslarında makale sunulması ve EDEN’in indeksli dergisi “European Journal of Open, Distance and E-learning (EURODL)”de makale yayınlaması açısından akademik dünya için büyük önem taşıyor.Adem Kesenek


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *