ANASAYFA arrow right Güncel

25 bin mağdur mesleki eğitimden geçirilerek istihdama katılacak

25 bin mağdur mesleki eğitimden geçirilerek istihdama katılacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.47
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.47
TESK, İş-Kur ve MEKSA Vakfı işbirliğiyle, Türkiye genelinde 25 bin kişiye iş imkanı sağlayacak "Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim Protokolü"nün imzalanması Adana’da sevinçle karşılandı.
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, imzalanan protokol ile MEKSA Vakfının yerleşik eğitim merkezlerinin bulunduğu Adana, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, İstanbul, İzmir illeri başta olmak üzere bütün Türkiye'de uygulanacak mesleki eğitim yoluyla, suça itilmiş çocukların, şiddet gören kadınların, deprem ve göç mağdurlarının, cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların, eski hükümlülerin, engelliler ile tüm dezavantajlı gruplara dahil olan işsizlerin istihdamda yer bulacağını duyurdu.

DEZAVANTAJLILAR MESLEK SAHİBİ OLACAK
Protokol ile dezavantajlı grupların mesleki eğitimler yolu ile 3 yıl içinde meslek sahibi olmalarını ve topluma sağlıklı, iyi eğitimli bireyler olarak kazandırılmasının amaçlandığını belirten Barışık, "Proje ile dezavantajlı gruplara dahil olanlar (engelliler, işsizler, risk altındaki çocuklar, hükümlüler, eski hükümlüler, göçten etkilenenler, çocuk, kadın) meslek sahibi olacak. Bu katlanarak devam edecek. Böylece Türkiye'nin en önemli sorunu olan işsizliğin çözümüne katkı sağlanacak. Sokakta kalan çocuklar, taş atan kişiler değil, meslek sahibi kişiler olarak topluma kazandırılacak. Şiddete maruz kalan kadınlar, işsiz ve kaderine terk edilenlerin de proje sayesinde yüzü gülecek" dedi.

KURSİYERLERE GÜNLÜK 15 TL VERİLECEK
İş-Kur İl Müdürü Haşim Meydan da, proje kapsamında işgücüne katılmamış veya kuruma kayıtlı işsiz 15-55 yaş arası dezavantajlı grupların hedef kitle olarak belirlendiğini ve projenin ilk 3 yılında, 25 bin kişinin bu hizmetlerden faydalanmasının hedeflendiğini ifade etti.
Meydan, mesleki eğitimlere ek olarak, dezavantajlı grupların fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı bireyler olması için gerekli olan sosyal aktivitelerin de düzenleneceği projeyle binlerce dezavantajlı vatandaşın, mesleki eğitimler yoluyla iş hayatına hazırlanacağını, ayrıca kurslara katılacaklara yol parası, yemek ve günlük olarak 15 lira ödeme yapılacağını kaydetti.

VALİLİK, ESOB VE İŞ-KUR DESTEKLİYOR
MEKSA Vakfı Proje Başkanı Elif Alper Delice ise projenin Adana Valiliği, ESOB ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün destekleriyle yürütüleceğini belirtirken, MEKSA'nın 12 ilde 18 Meslek Eğitim Merkezi'nde 40'ın üzerinde meslek dalında eğitim verdiğini ve 25 yılı aşkın bir sürede 80 binin üzerinde çocuk, genç ve yetişkine mesleki eğitimi sunduğunu ifade etti.
MEKSA'nın 2010 yılında uyguladığı Umut Yıldızı projesiyle, 16-18 yaş arası risk altındaki genç ve çocuklara mesleki eğitim verildiğini ve iş hayatına hazırlandığını kaydeden Delice, imzalanan projenin de bu alanda Türkiye'nin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.


resim
Projeye katılacaklar, başvurularını Kocavezir Mahallesi’nde Adana ESOB Eğitim ve Hizmet binasındaki Proje Koordinasyon Merkezi ve Yeni Metal Sanayi Sitesi’ndeki MEKSA Vakfı Adana Şubesi’ne yapabilecekler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *