Partililerin salonu doldurduğu toplantıda partililer Bakan Soylu’ya yoğun ilgi gösterdi.
Toplantı divanının kurulmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci önlerinde zor bir süreç olduğunu belirterek, “Önümüzde zor bir süreç var. Ekonomi de zorluklar yaşanıyor, biliyoruz. Bizim hedefimiz 2023. O hainlere 6’lı şer çetesine fırsat vermeden öncelikle biz Gaziantep olarak üzerimize düşeni yapacağız. Gaziantep kaledir. Yıkılmayacak inşallah. Gaziantep her zaman her seçimde Türkiye ortalamasının yüzde 10 üzerinde alıyoruz. Bu seçimde de öyle alacak. İnşallah bu seçimde bunu daha fazla arttıracağız” ifadelerini kullandı.
“AK Parti 20 yılda devrim yaptı”
Toplantıda konuşan Bakan Soylu, sabah saatlerinde Barış Pınarı Harekatıyla terörden temizlenen Telabyad’a gittiğini söyledi. Amerikan’ın Afganistan ile Irak’ı işgal ederek yaşanılamaz hale getirdiğini hatırlatan Soylu, “Biz batı değiliz, Amerika değiliz. Bizim ecdadımızda kardeşlik var. Telabyad’a gittiğimde orada huzurundan güveninden kardeşliğe kadar bir coğrafyayı nasıl bir emin belde haline getirdiğimizi görüp Gaziantep e geldik. AK Parti’nin 20 yılda Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir devrim gerçekleştirdi. Gaziantep bir ekonomi lokomotifi olmuştur. Siz Gaziantep AK Parti teşkilatının toplantısına bir kere değil bin kere gelsek de size borcumuzu ödeyemeyiz” dedi.
“Bu ülkede insanlar ‘Ben Kürt'üm’ diyemezdi”
Bakan Soylu, “Bugün üniversite sınavı vardı. Sınava giremezlerdi. Orduevlerinde başörtülüleri geri çevirirlerdi. Bu ülkede insanlar ‘Ben Kürt'üm, Alevi'yim’ diyemezlerdi. Siz bir siyasi parti değilsiniz bu medeniyetin en büyük hareketisiniz. Siz Türkiye’de vesayet kalelerini tek tek yıktınız. Bize Amerika’da Avrupa’da parmak sallayanlara nasıl ders verileceğini ve nasıl yerden yere vurulacağını gösterdiniz. Bu ülkede millete hizmet edenlere hep bedel ödetmek istediler. Karalayıp iftira attılar. Ülkeyi zayıf düşürerek siyaseti yerle yeksan etmeye çalıştılar. Her yıl karşımıza Adnan Menderesin idam fotoğrafını çıkarıp ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı da de böyle yapacağız’ diyenlere karşı buradayız” diye ekledi.
Türkiye’de 11 yılda 700 bin Suriyeli çocuğun doğduğunu vurgulayan Bakan Soylu, “İnsanlar keyfinden bizim sınırlarımıza gelmediler. Allah hiç kimseyi imtihan etmesin. Siz çocuklarınıza ‘Yanınızdaki evde yangın varken perdeyi kapatın mı’ diyorsunuz anneler. Nerde kaldı bize büyüklerimizin yaptığı nasihatler. Ne yapacaktık. Sırtımızı mı dönecektik? Bir imtihana tabi tutulduk. Bu millet bu imtihanda sınıfta kalmadı. Batı kaldı, Avrupa kaldı. Neymiş çok suç işliyorlarmış. Almanya’da yabancıların suç ortalaması yüzde 33, Türkiye’de ise 1.3’tür. Niye bizi birbirimize düşürecekler. Cumhurbaşkanımız bunlara ‘Gelin bu terör koridorunda evler yapalım’ dedi. Kimsenin sesi çıkmadı” diye ekledi
“Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim”
Bakan Soylu, "Tam rakam söyleyemem ama 11 yılda 210 bin Suriyeliyi Türk vatandaşı yaptık. Almanya’da 1 milyon 250 bin yabancıyı vatandaş yaptı. Şunu ifade edeyim. Elbette ki bir takım dertler sıkıntılar olabilir. Ekonomiye katkıları var mı, yok mu, var. Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim, bu düşmanlığın bir anlamı yok. Tam 506 bin Suriyeli gönüllü olarak geri döndü. Nereye döndü. Oluşturduğumuz güvenli bölgelere geri döndü. Azez, Cerablus, Mare, Çobanbey, Rasulayn ve Telabyad’a döndü” dedi.
