ANASAYFA arrow right Güncel

4+4+4 ile derslik ihtiyacımız 9 bin 300’e çıktı

4+4+4 ile derslik ihtiyacımız 9 bin 300’e çıktı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.00
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.00
Şahin, fiziki yapısı ve teknik donanımıyla Türkiye’ye model olma özelliği taşıyan Empati İlkokulu’nun açılışına katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, fiziki yapısı ve teknik donanımıyla Türkiye’ye model olma özelliği taşıyan Empati İlkokulu’nun açılışına katıldı. Şahin, “İnsan gücü en büyük gücümüz. Bu fidanları toprakla buluşturmamız lazım.Çocuklarımızı okulla en iyi öğretmenlerle buluşturmamız lazım” dedi.
Yapımına geçen yıl başlanan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete giren Empati İlkokulu’nun açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yapıldı.
Gaziantep’te derslik açığını kapatmak için önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Vali Erdal Ata, Empati İlkokulunu yaptıran Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği üyelerinin eşlerine seslenerek ilkokul sonrası ortaokulu da dernek üyelerinin eşlerinin yaptırması gerektiğini vurgulayarak, “Eğitim sorunu Gaziantep’te ilk sırada yer almakta, Gaziantep nüfusu hızla artan, gerek göç gerekse doğum nedeniyle İstanbul’dan sonra en fazla oransal olarak artan illerimizden birisi. Bugün Türkiye’de 16,5-17 milyon civarında öğrenci var. Gaziantep’te de açık öğretim dahil bu rakam 543 bini buldu.Yani Türkiye’deki 43 vilayetin nüfusundan fazla öğrencisi olan bir kentiz. Dolayısıyla bu kadar öğrencisi olan bir ile devlet olarak biz eğitime gerekli önemi ve desteği vermek zorundayız. Tüm imkânlarımızı seferber ederek çocuklarımızı gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirip yarınlara hazırlamak bizim en temel görevimizdir. Bu anlayışla hareket ettiğimiz için göreve başladığımızda 6 bin 300 derslik ihtiyacı olduğundan bahsedilmişti tabi bu tarihte 4+4+4 yasası çıkmamıştı ama bu yasa çıktıktan sonra ihtiyacımız 9 bin 300’e çıktı. Son iki yıldır bin 800 derslik yaparak hizmete açtık. Bu sene inşaatı bitmiş ve devam eden ve başlayacak toplam derslik sayımızda 3 bin 29’dur. Bu süre içerisinde toplam 4 bin 800 civarında dersliği yapıp gençliğimizin hizmetine sunmuş olacağız. Sorunun bu kadar büyük olması bizim devlet olarak her türlü imkânlarımızı seferber etmemize rağmen yapılan çalışmaların yeterli olmadığını gördük onun için Gaziantep’teki sanayici, iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bu çalışmalarımız için seferber ettik. Sağ olsunlar onlar geçmişte olduğu gibi bu kampanyada da her türlü desteği bize verdiler. Şu ana kadar 66 okul protokolü imzaladık. Empati Sosyal Sorumluluk Derneği’nin Özel İdaremizle birlikte yaptırdığı bu okulda söz ettiğim çalışmalarla ilgili iş birliğiyle yapılan bir okuldur.Bu çalışmaların bir ürünüdür.Dernek başkanımıza ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.Okulun tabelasına baktığımızda Empati İlkokulu yazıyor.Bu okulda eğitim alacak çocuklar önümüzdeki süreçte ortaokula ve liseye ihtiyacı var. Ben beylere seslenmek istiyorum.Bu okulu eşleri yaptırdılar. Beylerde 2014’te ortaokulu yaptırsınlar. Bunun sözünü almak istiyorum.Tabi ortaokul bittikten sonra lise geliyor” diye konuştu.
Gaziantep eğitimine katkı sağlamak için kolları sıvayan Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği tarafından yapımı gerçekleştirilen Empati İlkokulu’nun açılış töreninde Bakan Şahin, okulun fiziki yapısı ve törenle ilgili yapılan süsleme çalışmalarına dikkat çekti. Okula kadın elinin değdiğini belirten Şahin, “Bu okula bir kadın eli değdiği, genç kadınların elinin değdiği içeriye girişten, çiçeklerden ve renklerden çok belli oluyor. Nitelikli insan gücü en büyük gücümüz.Bu fidanları toprakla buluşturmamız lazım.Çocuklarımızı okulla en iyi öğretmenlerle buluşturmamız lazım.Fırsat eşitliği vermemiz lazım.Tohum aynı, tohumu iyi bir şekilde sulayıp güneşlenmesini sağlayıp bu memleket için vatan için millet için hayırlı evlatlara dönüştürmemiz lazım.Kendimiz için arkamızdan salih evlatlar yetiştirmemiz lazım.İşte bu eserlerle oluyor.Bunlar daha işin başı. Başarı için aile, çevre, öğretmen işbirliği ve teknolojik alt yapı lazım” dedi.İHA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *