ANASAYFA arrow right Güncel

2013 Yılı Gıda Sektörü Programlı Teftişleri tanıtım toplantısı yapıldı

2013 Yılı Gıda Sektörü Programlı Teftişleri tanıtım toplantısı yapıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
MTSO işbirliğinde 2013 Yılı Gıda Sektörü Programlı Teftişleri konulu bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Adana Grup Başkanlığı ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğinde 2013 Yılı Gıda Sektörü Programlı Teftişleri konulu bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Program Mersin, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye illerini kapsıyor.
MTSO’da gerçekleştirilen toplantıya MTSO Genel Sekteri Abdulkadir Dölek, Adana İş Teftiş Kurulu Başkanı Veysel Gül, Proje Koordinatörü Emsal Eğer, iş müfettişleri, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ile firma temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Adana İş Teftiş Kurulu Başkanı Veysel Gül, “Programın amacı, insan odaklı, koruyucu, önleyici modeli ile öncelikli riskleri belirleyerek kısa bir süre içerisinde bu risklerin ortadan kaldırılması ve çalışma ortamının iyileştirilmesidir. Denetimlere başlamadan önce, hangi sektörde teftiş yapacaksak, bir toplantı düzenleyerek bilgilendirme yapıyoruz, ne şekilde teftiş yapacağımız hakkında bilgi veriyoruz” dedi.
Program hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Adana Grup Başkanlığı Program Koordinatörü Emsal Eğer ise “2013 yılı ilk yarısında metal sektöründe teftişlerimizi tamamladık. İkinci yarıda ise gıda sektöründe programlı teftişlerimizi gerçekleştiriyoruz. Program Mersin, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye illerini kapsıyor. Sektör Bazlı Risk Esaslı Teftiş Programımızın uygulama yöntemi iki aşamada gerçekleşmekte.Birincisi işyerindeki noksanlıkları tespit etmek, bunu işyerine bildirerek süre vermek.İkinci aşama ise ilk denetimdeki noksanlıkları kontrol etmek.Bilgilendirmeye rağmen noksanlıkları gidermeyen işyerlerine idari yaptırım uygulanmakta.Teftiş yapacağımız işyerlerini Bakanlığımız e-çalışma portalından, teftişe değer sayıda işçi çalıştıran ve tehlike riski fazla olan işyerleri arasından seçtik” diye konuştu.
Programda risk gruplarını 10 ana başlık altında topladıklarını belirten Eğer, "Döner ve hareketli aksamlardan kaynaklanan riskler, elektrik tesisatı ve kullanımından kaynaklanan riskler, yangın-parlama ve patlama kaynaklı riskler, uyarıcı levhalar ve işaretlerin yokluğundan kaynaklanan riskler, kayma ve düşmeler ile ilgili riskler, risk değerlendirmesi, işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı, İSG kurulu ve çalışan temsilcisi olup olmadığına bakıyoruz. İşletmelerimizin eksiklikleri olduğu zaman bu eksikleri gidermeleri için süre veriyoruz.Sonra ikinci kez bu eksiklerin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol ediyoruz. Tamamlananlar için teşekkür ediyor, tamamlanmayanlar için ise yasal işlem başlatıyoruz” şeklinde konuştu.İHA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *