ANASAYFA arrow right Güncel

2024’ün ilk altı ayında erkekler 205 kadını katletti

2024’ün ilk altı ayında erkekler 205 kadını katletti
YAYINLAMA: 04 Temmuz 2024 / 16.50
GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2024 / 16.50

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre, 2024’ün ilk 6 ayında 205 kadının öldürüldü, 117 de şüpheli kadın ölümü gerçekleşti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 1 Ocak 2024’ten bugüne dek geçen 6 aylık süreçte yaşanan kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümü verilerini paylaştı.

Açıklamaya göre; 2024 yılının ilk yarısında 205 kadın cinayeti, 117 şüpheli kadın ölümü meydana geldiğini açıkladı. Kadınların yüzde 42'sinin evli olduğu erkekler, yüzde 10’unun eskiden evli olduğu erkek, yüzde 9’unun baba, yüzde 5’inin eskiden birlikte olduğu erkek, yüzde 5’inin akrabası tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Platformun Genel Sekreteri Fidan Ataselim, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “Siz aile odaklı politikalarınızı sürdürdüğünüz sürece kadınlar mevcut partnerleri ya da eskiden birlikte oldukları erkekler tarafından öldürülmeye devam edecekler" dedi. Kadınların en çok ateşli silahlarla öldürüldüğüne dikkat çeken Ataselim, bireysel silahlanmanın da önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ataselim, ayrıca kadınların en yüksek oranla (yüzde 57) evlerinde öldürüldüklerini söyledi.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi cinayetleri artırdı 

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin ardından kadın cinayetlerinin giderek artış gösterdiğini belirten Ataselim, haziran ayında 41 kadın cinayeti işlendiğini, bunun en çok kadın cinayetinin yaşandığı mayıs ayından daha fazla olduğunu vurguladı.

9. Yargı Paketi’nde soyadı zorunluluğu, infaz kanunu gibi birçok değişikliğin yapılacağının ifade edildiğini kaydeden Ataselim, bunların kadın cinayetlerini artıracağını söyled

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *