ANASAYFA arrow right Güncel

7 kadın muhtar seçildi

7 kadın muhtar seçildi
YAYINLAMA: 08 Nisan 2024 / 19.13
GÜNCELLEME: 08 Nisan 2024 / 19.13

Antep’te muhtarların yüzde 65’i değişti

31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte Antepli seçmen 5 yıllığına Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarının yanı sıra mahalle muhtarlarını seçti.
Uzun soluklu ve yorucu bir maratonun ardından nihayet Antep’te 31 Mart yerel seçimlerinin tamamlandı. Antep’te Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlık seçimleri kadar muhtarlık seçimleri de büyük heyecana sahne oldu. Seçim sonucunda Gaziantep genelinde muhtarlarda büyük bir değişim yaşanırken, kadın muhtar sayısının ise 2019’daki gibi 7’de kalması dikkat çekti.
Kadın muhtar sayımızın daha fazla olmasını isterdik
Gaziantep’te muhtarların yüzde 65’inin değiştiğini belirten Türkiye Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Titiz, “Şehitkamil’de birçok mahalle birleştiğinden muhtar değişimi Şahinbey ilçemize göre daha fazla. Şahinbey ve Şehitkamil’de toplamda 7 kadın muhtarımız bulunuyor. Kadın muhtar sayımızın daha fazla olmasını isterdik” şeklinde konuştu.
Milletimiz, demokrasimiz, Gaziantep ve Türkiye’miz kazandı
Gaziantep’teki muhtarlık seçimlerinin demokrasi şöleni içerisinde geçtiğini söyleyen Titiz, “Seçimlerimizi demokrasi şöleni altında tamamladık. Her seçim olduğu gibi bu seçimde de yerel seçimin parlayan yıldızı muhtarlarımızdı. Daha önce dediğimiz gibi yine söylüyoruz; muhtarlığın Anayasa’sı Gaziantep. Seçimde kazanan veya kaybeden yok. Milletimiz, demokrasimiz, Gaziantep ve Türkiye’miz kazandı” dedi.
Kentimizde 10 bin üzerinde muhtar adayımız vardı
Gaziantep’te seçimin parlayan yıldızının muhtarlar olduğunu dile getiren Titiz, “Bu dönem kentimizde 10 bin üzerinde muhtar adayımız vardı. Geçen yıllarda bu kadar adayımız yoktu. 2019 yılında ki yerel seçimlerde bu kadar muhtar değişimi yaşanmamıştı. Ülkemizde 18 yaşına giren herkes seçme ve seçilme hakkına sahip. Asgari ücret alan muhtarlarımızın sigorta primleri devletimiz tarafından ödeniyor. Muhtarlık ofislerimiz bulunuyor. Ayrıca muhtar, o mahallenin en küçük mülki idare amiri konumunda yer alıyor. Dolayısıyla bunların tümü muhtarlık aday sayısının artmasını sağladı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *