ANASAYFA arrow right Güncel

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, esnafla sanayiciyi karşı karşıya getiriyor

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, esnafla sanayiciyi karşı karşıya getiriyor
YAYINLAMA: 25 Haziran 2024 / 19.44
GÜNCELLEME: 25 Haziran 2024 / 19.44

Para kazanamayan nakliyatçılar, maliyetlerin artması sonrasında zor günler geçiriyor. Esnafın yüzde 35’i aracını satılığa çıkarırken, aynı zamanda akaryakıt fiyatlarının sürekli değişmesi ise nakliyatçılar ile sanayiciyi sürekli karşı karşıya getiriyor. O nedenle bir çıkmazın içerisinde bulunan esnaf, ne yapacağını kara kara düşünüyor.

Esnafın yüzde 35’i aracını satılığa çıkardı

S.S Gaziantep Umum Nakliyat Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Zafer Aydıngüler, ülkede yaşanan ekonomik krizin nakliyatçıları olumsuz etkilediğinin altını çizdi, para kazanamayan esnafın yüzde 35’inin aracını satılığa çıkardığını belirtti.

Ekonomik kriz nedeniyle nakliyatçılar mutlu değil

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle nakliyatçıların mutlu olmadığını sözlerine ekleyen Aydıngüler, ‘’Çoğu esnafımız bu işi bırakıyor ve araçlar galerilerde satılmayı bekliyor. Bir ay önce ise yoğun bir şekilde kullanılan otobanlara yüzde 25 zam yapıldı. Dolayısıyla giderlerimiz daha da arttı. Akaryakıt fiyatlarının sürekli değişmesi sanayici ile esnafı karşı karşıya getiriyor. Gelir gideri karşılamadığı için esnaf bir çıkmazın içerisinde yer alıyor’’ ifadelerini kullandı.

Esnaf, ayakta kalma mücadelesi veriyor

Zorlu şartlar altında esnafın para kazanamadığını söyleyen Aydıngüler, ‘’Para kazanamayan esnafımızın ayakta kalma mücadelesi veriyor. Çarkını ve tekerini döndürmek çalışıyor. Yeni araç alayım veya aracımı değiştireyim gibi bir durumu söz konusu değil. Bunun sonucu olarak esnafın yüzde 35’i araçlarını satmak için mücadele ediyor’’ şeklinde konuştu.

Vize sorunu nakliyatçılara darbe vurdu

Vize sorununun nakliyatçılara darbe vurduğunu belirten Aydıngüler, ‘’Nakliyatçılarımız vize alma konusunda çok büyük sıkıntı yaşıyor. Şoförler vize alamadığı için yurt dışına çıkamıyor. Birçok nakliyatçı vize alamadığı için araçlarını garajda bekliyor. 2023 yılı olduğu gibi 2024 yılı da esnafımız açısından çok kötü geçiyor. Bu kötü günlerin bir an önce geçmesini temenni ediyoruz’’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *