ANASAYFA arrow right Güncel

AKP, kaos içinde devlete hakim olma savaşı veriyor

AKP, kaos içinde devlete hakim olma savaşı veriyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.56
Nesanır, yeniden EDP il başkanı seçildi

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Gaziantep'te il kongresini tamamladı. Tek liste olarak gidilen kongrede Emin Nesanır yeniden il başkanlığına seçildi.
Kongrenin açış konuşmasını yapan Emin Nesanır, ''Türkiye’de devlete hakim olmak için bir savaş verildiğini, bu savaşın son olarak MİT ile emniyet-yargı arasında su yüzüne çıktığını'' söyledi.
Nesanır devamla, ''AKP cemaat çatışmasının esasında, vesayetçi rejiminin çözülmesi ile devlette bir kaos yaşandığını, AKP nin çözülen devlet kastının ilerisine geçip demokratikleşmeyi sağlayamadığını, bu anlamda kaos içerisinde devlete hakim olma savaşı yaşandığını'' öne sürdü.
Nesanır konuşmasına, ''Türkiye’nin bir demokratikleşmeye ihtiyacı olduğunu,bununda ancak devletin tümden reorganizsasyonunun gerekli olduğunu'' söyledi.
Ayrıca EDP olarak 4 nisanda 12 eylül darbecilerinin yargılanması davasına tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'ten de müdahil olunacağını söyleyerek konuşmasını bitirdi.
Kongrede Yönetim Kurulu üyeliklerine Celal Deniz, Hurşit Besle, Ali Şahinoğlu, Erol Bozkurt, Ahmet Ümmetoglu, Özay Güney, Dursun Küçükler, Mehmet Erdeniz, Erkan İnal ve Mehmet Polat seçildiler.
Kongrede ayrıca 22 kurultay delegesi de belirlendi.


resim
Kongrede Yönetim Kurulu üyeliklerine Celal Deniz,Hurşit Besle,Ali Şahinoğlu,Erol Bozkurt, Ahmet Ümmetoglu, Özay Güney, Dursun Küçükler, Mehmet Erdeniz,Erkan İnal ve Mehmet Polat seçildiler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *