ANASAYFA arrow right Güncel

AKP’de yaprak dökümü başladı

AKP’de yaprak dökümü başladı
YAYINLAMA: 15 Eylül 2024 / 16.22
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2024 / 16.22

31 Mart yerel seçimlerinde Antep büyük hezimete uğrayan AK Parti’de yaprak dökümü başladı. Nizip, Karkamış ve Yavuzeli İlçe Başkanları görevlerinde affını istedi.

Seçimi kaybeden ilçe başkanları aflarını istedi

AK Parti’nin kaleleri arasında gösterilen Antep’te 31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir hüsrana uğramasının ardından istifalar gelmeye başladı. Özellikle ilk istifaların seçimde kaybedilen Nizip, Karkamış ve Yavuzeli İlçelerinde yaşanması dikkat çekti. İstifaların diğer ilçelere sıçrayıp sıçramayacağı ise merak konusu oldu.

3 dönem kuralı nedeniyle görevinden affını isteyen AK Parti Karkamış İlçe Başkanı Ahmet Özaslan, ‘’2014 yılından bu yana büyük bir onur ve gururla yürütmekte olduğum AK Parti Karkamış İlçe Başkanlığı görevimden partimizin 3 dönem kuralı sebebiyle affımı isteyerek ayrılmak durumundayım. Her zaman partimizin başarısı için elimden geleni yapmaya devam edeceğimizi ve her türlü desteği vermeye hazır olduğumu belirtmek isterim’’ açıklamasını yaptı.

AK Parti Nizip İlçe Başkanı Muharrem Cankesen, ‘’AK parti teşkilatımızda bayrak yarışı ile görev aldığımızı ve bu bayrağı daha üst seviyelere taşıyacak bilinçli, inançlı, dava ruhu ile hareket eden bireylerin olduğunu belirtmek isterim. Yeni dönemde gerek atama ile olsun gerek ise kongre süreci ile olsun aday olmadığımı kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim’’ şeklinde konuştu.  

Cankesen, ‘’Teşkilatımızda şahsıma tevdi edilen her işi görev bilinci ile kabul ettiğimi ve üzerime düşenin en iyisini aynı şuur ve bilinç ile yerine getirme gayreti içinde olduğumu belirtmek isterim. Taktir edersiniz ki teşkilatımız her zaman dinamik bir yapıda olmuştur. Bu nedenle ilçemizde Belediye başkanlığını tekrar alacağımıza olan inancım tam’’ ifadelerine yer verdi.

Sağlık sorunları nedeniyle affını isteyen AK Parti Yavuzeli İlçe Başkanı Mehmet Ali Polat, ise şu şekilde konuştu: ‘’2017 yılında devraldığım ve gururla yürütmekte olduğum AK Parti Yavuzeli İlçe Başkanlığı görevimden, ne yazık ki yaşadığım sağlık sorunları nedeniyle affımı istemek zorunda kaldım. Bu süreçte sizlerle birlikte gönül gönüle, gece gündüz demeden hemşerilerimizin geleceği için çalıştık. Ancak, sağlık durumumun gerektirdiği tedavi süreci nedeniyle görevimi en iyi şekilde sürdüremeyeceğime kanaat getirdim.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *