ANASAYFA arrow right Güncel

AKP’nin büyükşehir belediye başkan adayı..

AKP’nin büyükşehir belediye başkan adayı..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01

Merkez ilçelerde Şehitkamil’de Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey’de de Tahmazoğlu ile devam kararı alındı

Halen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı makamında bulunan Fatma Şahin’in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması kesinleşti. Açıklamayı yarın Başbakan Erdoğan’ın yapacağı öğrenildi. Gaziantep’in ilk kadın milletvekili ve bakanı, iktidar partisinin kadın kolları genel başkanı olan Fatma Şahin, Türkiye’nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olma ünvanını almış olacak.

Siyasi kariyerinde bir ilk daha
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak başarılı çalışmalara imza atan Fatma Şahin, siyasi kariyerinde önemli bir makamda daha görev yapacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklayacağı yarın ki toplantıda, Fatma Şahin’in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının da ilan edileceği öğrenildi.
İlçe başkanları ile yola devam
AKP Genel Merkezi’nden edinilen bilgiye göre, Fatma Şahin’in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kesinleşirken, AKP yönetimi Şahinbey’de Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil’de de Rıdvan Fadıloğlu ile yola devam kararı aldı. Merkez ilçelerde değişikliğe gidilmemesinde ilçe belediye başkanlarının başarılı çalışmalara imza atmaları gerekçe gösterildi. Sabah


HABER YORUM :

Gaziantep, bölgenin lideri olmak istiyorsa…

Belediyeler, kent sakinleri için çok önemlidir. Zira. beşikten mezara kadar, insanla içiçe olan tek kamu kuruluşu belediyedir.

Yeni Büyükşehir Belediye Yasası, çok önemli değişiklikler getiriyor, belediyenin yetki ve sorumluluk alanını artırıyor ve derinleştiriyor. Halkın bu kurumlara olan bağımlılığı böylece artıyor.

İşte bunun içindir ki, büyükşehir belediye başkanının kim olacağı hepimiz için hayati önemdedir.

                                                               ***

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, daha birkaç önce İstanbul’da yapılan Dünya Şehirleri Kültür Forumu’nda yaptığı ‘Şehirlerin devlet gibi birer aktör haline geldiğini’ vurgulayan konuşmasında şöyle dedi: “Kültür açısından da yepyeni bir durumla karşı karşıyayız. Kültür artık sadece bir şehri güzelleştiren, o şehirdeki bazı etkinlikleri ifade eden bir kavram olmaktan çıkıyor, siyaset gibi, ekonomi gibi artık stratejik düzeyde ele alınması gereken bir kavrama dönüşmüş oluyor. Küresel şehirler kavramı giderek daha da önemli hale geliyor. Çünkü şehirler, devletleri aşan siyasal, ekonomik etkiler yaratabiliyor. Sadece bir şehrin, mekânın içinde yaşamıyoruz. O şehirle birlikte yaşıyoruz. Biz şehri etkiliyoruz ama muhakkak ki şehir de bizi etkiliyor. Bu karşılıklı etkileşim içerisinde şehir sadece içine yerleştiğimiz bir mekân olmaktan çıkıp hayatımızı anlamlandıran bir organizmaya dönüşüyor. Yersizleşme ve yurtsuzlaşmanın aşılması bugün insanlığın en büyük problemlerinden birisi olarak önümüzdedir. Bu sadece mekânsal bir yersizleşmenin, mekânsal bir yurtsuzlaşmanın açılması değildir.”

                                                               ***

Bölgemizde çok önemli değişiklikler oluyor. Yeni yönetimler, yeni güçler ortaya çıkıyor. Yeni açılan kuyulardan ihraç edilen/edilecek olan petrol ve doğalgaz bölgemizde yeni fırsatlar yaratıyor.

Gaziantep’in tarımı, sanayisi, ticareti, turizmi, insan gücü, lojistik ve jeostratejik konumu bölgenin lider kenti olmaması için hiçbir neden yoktur.

                                                               ***

Ancak, bu potansiyelimizi kullanabilecek, bir işadamı mantığı ile organize edebilecek , bir mühendis bilinci ile sürükleyebilecek bir lidere ihtiyaç var.

Ağzımız yandığı için söylüyoruz; çok çalışan, sürekli yurt dışına giden, gezen değil, işini takip eden, ilçe belediye başkanları ile kavga etmeyen, meslek odaları başkanları ile elele, huzur içinde çalışan, kadro yaratmasını becerebilen, vatandaşını hor görmeyen, aklına her geleni yapmak yerine araştırıp, danışıp ‘hep birlikte yapalım’ felsefesine sahip bir büyükşehir belediye başkanı lazım.

                                                               ***

Çok mu şey istiyoruz?

Gaziantep’te gelir dağılımı adaleti neredeyse yok denecek kadar kötü, kentin yüzde 80’i gecekondu, eğitim yerlerde sürünüyor, altyapıya dokunulmadı bile, trafik artık insanları bezdirmenin dışında çıldırtır hale geldi, yollara taşıtlar da, insanlar da sığmıyor, çünkü arsa spekülatörlerinin baskısıyla yeni alanlar imara açılmadığı için kent sıkışıp kaldı.

                                                               ***

Şehir planlamacıların ifadesiyle Gaziantep, büyük bir kasaba görünümünü aşamadı. Söylemekle olmuyor, istediğiniz kadar Gaziantep dünyanın en hızlı gelişen, modern metropolü deyin!

Yüzde 80’i gecekondu olan bir kent için bu yalan beyanların bir anlamı var mı? Biz söyleyip, biz dinlersek, önümüze çıkan fırsatları heba edersek, yarının insanları bizi suçlamaz mı?

                              

 

 





 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *