ANASAYFA arrow right Güncel

Aldığımız zam cebimize girmeden buhar olup uçacak

Aldığımız zam cebimize girmeden buhar olup uçacak
YAYINLAMA: 24 Haziran 2024 / 18.44
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2024 / 18.44

Artan maliyetlerden dert yanan dolmuşçu esnafı, mazota 1,46 lira zam gelecek olmasına tepki gösterdi, gelirin gideri karşılamadığını ifade etti. Mazota 1,46 lira zam gelecek olmasına tepki gösteren Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, ‘’Aldığımız zam cebimize girmeden buhar olup uçacak. Bu gidişle yakında büyükşehir belediyesinin kapısını yeniden çalacağız’’ dedi.

Bu rakamlar esnafımızı kurtarmasa bile kabul etmek zorunda kaldık

Çolak, ‘’Yakında dönemde büyükşehir belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda zammı aldık. Tam binişler 14,5 liradan 21 liraya öğrenci binişleri ise belediye destekli olmak koşuluyla 13,5 lira oldu, serbest kartlılara destek 5 lira olarak devam edecek. Bu rakamlar esnafımızı kurtarmasa bile kabul etmek zorunda kaldık’’ ifadelerini kullandı.

Esnafımız emeğinin karşılığını alamıyor

Esnafın ekonomik açıdan zor günler geçirdiğini kaydeden Çolak, ‘’Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıdan hiç şüphesiz her sektör gibi bizim sektörümüzde etkileniyor. Dolmuşçu esnafı sabah 05:00’da aracının kontağını açıyor gece saat 00:00’a kadar. Yani gece-gündüz demeden fedakarca çalışmamıza karşın emeğimizin karşılığını alamıyoruz’’ açıklamasında bulundu.

Artık fiyatları takip edemiyoruz

Bir aracın giderinin aylık 200 bin lirayı aştığını sözlerine ekleyen Çolak, ‘’Parça fiyatları dövize bağlı olarak her gün artıyor. Artık fiyatları takip edemiyor. Çünkü her gittiğimiz farklı fiyatlarla karşılaşıyoruz. İşçilik, SGK ve gider giderleri söylemiyoruz bile. Mazotu hiç konuşmaya bile gerek yok. Normal şartlarda yılbaşında almamız gereken zammı bir ay önce aldık. Aldığımız zam giderleri karşılamaktan uzak olmasına karşın kabul ettik. Lakin en büyük giderlerimiz arasında yer alan mazota 1,46 lira zam gelecek. Yani zam daha cebimize girmeden erimiş olacak. Bunda esnafımızın günahı ne?’’ sorusunu sordu.

Giderlerin arttığı bir süreçte nasıl zam istemeyelim

Çolak, ‘’Giderlerin arttığı bir süreçte biz nasıl zam istemeyelim. Esnafımız evine ekmeğini nasıl götürecek. Esnaf, ne zamana kadar cebinden fedakarlık ederek hizmete devam edecek? Durumun çok iyiye gittiğini söyleyemeyiz maalesef. Mazota zam gelmesin, giderlerimiz artmasın biz de zam istemeyelim. Şimdi mazota zam gelecek, masrafların altından nasıl kalkacağız. Kısacası büyükşehir belediyesinin kapısını yeniden çalacağız. Başka çıkış yolumuz yok’’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *