Yeniden seçildiği için mutlu olduğunu dile getiren Ateş, “Türkiye ve Gaziantep’te çıktığımız ‘Yenilik’ sloganı ile yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizin, işçimizin, emekçimizin, memurlarımızın, emeklimizin ve 84 milyon vatandaşımızın hakkını savunmak için gece-gündüz demeden çalışacağız. Her daim olduğu gibi bundan sonrada doğruları söylemeye, hak ve hakikati haykırmaya, yanlışları söylemeyi sürdüreceğiz” dedi.
Parti olarak tüm sorunları bildiklerini dile getiren Ateş, “Vakit oturmak veya elimizi kolumuzu bağlayarak çayımızı, kahvemizi içme zamanı değil. ‘Bize dokunan yılan bin yaşasın’ demeyeceğiz. Vakit çalışma, problemleri çözme vaktidir. Vatandaşımız her anlamda çok zorlu bir süreçten geçiyor. Alım gücü düşüyor, çarşı-pazardaki yangın artarak devam ediyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları almış başını gidiyor. İnsanlar evine bir kilo et alamaz duruma geldi. Ülkede böyle bir yangın varken, AK Parti, sadece kendi yandaşlarının cebini doldurmaya, geçiş garanti ücretli yollar, köprüler ve havaalanları yapmayı sürdürüyor. Yani halkın derdi, sıkıntısı, ölmesi veya kalması sarayın hiç umurunda değil” eleştirisini yaptı.
Halk tedirgin, toplumlar kutuplaştırıldı ve ayrıştırıldı
Hiç kimsenin konuştuğunu özgürce söyleyemediğini, korku imparatorluğu oluşturulduğunu vurgulayan Ateş, “Halkımız tedirgin, toplumlar kutuplaştırılmış, ayrıştırılmış, torpil ve adam kayırma politikası üst seviyede, tarımda dışa bağımlı hale geldik, neredeyse tüm tahıl ürünlerini ithal ediyoruz, bu yolla milyarlarca dolarımız başka ülkenin ekonomisine kazandırılıyor. Tarlaları arazilerini limanları veya hiçbir şeyi yabancıya satamazlar, çünkü bunlar bizim namusumuz. İnsanları üzerek ekmeği ile işi ile korkutuyorlar. İktidara gelirsek torpilli ortadan kaldırıp, liyakatli atamalar yapacağız. Adaleti, demokrasiyi ve özgürlüğü yeniden tesis edeceğiz. Parti olarak buna söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Her zaman sahadayız halkın arasındayız
Gaziantep’te çalışmaların durmaksızın devam ettiğini sözlerine ekleyen Yenilik Partisi Gaziantep İl Başkanı Kazım Ateş, konuşmasını şöyle tamamladı: “Halkımızın partimize büyük bir teveccühü bulunuyor. Dolayısıyla bu teveccüh bizleri mutlu ediyor. Her zaman sahadayız, halkın arasındayız. Şu ana kadar kentimizde 5 ilçe de kongre yapıldı, teşkilatlar kuruldu, birçok mahallenin temsilci atamaları yapıldı. En kısa süre Genel Başkanımız Öztürk Yılmaz, yeniden şehrimizde gelerek, rozet takma törenine katılacak.” Özer Karınca
