ANASAYFA arrow right Güncel

Amaçları Alevileri bölerek asimile etmek, başkalaştırmak

Amaçları Alevileri bölerek asimile etmek, başkalaştırmak
YAYINLAMA: 25 Nisan 2024 / 19.50
GÜNCELLEME: 25 Nisan 2024 / 19.50

Pir Sultan Abdal Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Erkek, “Son zamanlarda Alevilerce hiç bir karşılığı olmayan Kültür ve turizm Bakanlığı'na Bağlı Alevi Bektaşi Kültür ve Cem Evi Başkanlığı çalışmalarına hız verdi. Amaçları Alevileri bölerek asimile etmek başkalaştırmak” şeklinde konuştu.

Alevilik bir hükümet sorunu değil devlet sorunu

Pir Sultan Abdal Derneği, Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şubeleri ile Çepnileri Derneği ve Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, ortak basın açıklaması yaptı.Erkek, “Bir yandan Alevi Köylerini dolaşarak Muhtarlar  ve köy Cem Evleri yöneticileri ile yapmış oldukları görüşmelerde ihtiyaç tespiti yaptıklarını, yaptıkları bu çalışmaları aleni yapıyormuş havası yaratarak Türkiye’deki tüm Cem evlerine yazı göndererek görüşme talep ediyorlar. Bu bir ele geçirme operasyonu. Biz bunları kabul etmiyoruz. Alevilik  bir hükümet sorunu değil devlet sorunu. Bu sorunun önündeki en büyük engel  Anayasal bir kurum olan Alevi düşmanı Diyanet işleri Başkanlığı” dedi.

Biz Aleviler bu memleketin asli unsurlarıyız

“Biz Aleviler bu memleketin asli unsurlarıyız. Yüz yıllardır inancımızı kültürümüzü kendi içimizde yaşadık ve yaşattık” diyen Erkek, “Kimsenin sadakasına ihtiyacımız yok, kimseye de biat etmeyeceğimizi burada deklare ediyoruz. Eşit yurttaşlık temelinde bizim olan haklarımızı istiyoruz. Aleviler vatandaşlık görevlerini yerine getirmekten hiç bir zaman tereddüt etmedi. Gerek vatan savunmasında gerek askerlik görevini yaparak gerekse vergilerini vererek her zaman laik demokratik bir Türkiye için mücadele verdiler. Bu mücadeleye devam edecekler. Eşit vatandaşlık temelinde haklarımızı alıncaya kadar bu mücadele güçlenerek devam edecektir bu böyle biline” ifadelerine yer verdi.

Alevi Bektaşi kültür ve Cem Evi Başkanı’nın Alevi örgütlerini kolay lokma görerek ziyaretler gerçekleştirmek istediğini sözlerine ekleyen Erkek, “Bu ziyaretleri devletin finansal kaynaklarını kullanarak Alevileri terbiye etme sözüm ona bağımsızlaştırma ve asimilasyon politikalarını yürütmeye çalışıyorlar. Cem evlerinin aydınlatma giderlerinin giderlerinin karşılanmasının Resmi Gazete’de yayınlaması ile birlikte Alevi Bektaşi kültür ve Cem Evi Bakanının Alevi örgütlerini gezerek yerinde tespit çalışmaları yaptığı görülüyor” açıklamasını yaptı.

Alevi inancını ve örgütlemesini dönüştürme merkezi gibi çalışan bu yapıyı ret ediyoruz

Erkek, “Örgütlü Alevi mücadelesini hedef alan çalışmaları her cem evine mescit yapmalı söylemi Sünni İslamcı akademisyenlere Alevi Ansiklopedisi yazdırması ile tanınan bu başkan, başkanlıktan gelecek olan hiç bir ödeneği de yardımı da Kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz Aleviler olarak bir daha haykırıyoruz ve diyoruz ki; Alevi Bektaşi kültür ve Cem Evi Başkanlığı’nın bizim açımızdan bir karşılığı  yok. Bu kurum bir asimilasyon kurumudur, Alevileri imha etme kurumudur. Yüz yıllardır zor şartlarda ilmek ilmek örülen ve bu günlere bin bir emekle gelen gelen Alevi inancını ve örgütlemesini değiştirip dönüştürme merkezi gibi çalışan bu yapıyı ret ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *