ANASAYFA arrow right Güncel

Ambulans şoförlerine eğitim verildi

Ambulans şoförlerine eğitim verildi
YAYINLAMA: 07 Haziran 2024 / 14.52
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2024 / 14.52

Gaziantep’te hasta ve yaralıların sağlık kurumlarına en güvenli şekilde nakledilmesi amacıyla, ambulans sürücülerine yönelik "Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi" düzenlendi.

4 gün süren eğitimdeki temel amaç, kaza olasılığını düşürmek ve aynı zamanda araç kullanımı hakkında, kullanırken dikkat edilmesi gereken özel hususlar ve teknik konularda daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.  Eğitim 1 gün teorik, 2 gün uygulama ve 1 günde hem yazılı hem de uygulamalı sınav olarak gerçekleştirilmektedir.

Eğitimleri yakından takip eden Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr.Beytullah Şahin, "Vatandaşlarımıza daha hızlı, daha güvenli bir hizmet sunmak için zamanla yarışırken aynı zamanda da güvenli sürüş tekniklerini de sürücülerimize anlatarak, uygulamalı olarak eğiterek kendi güvenliklerini ve karşılarındaki insanların güvenliklerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Eğitime katılan personellerin eğitim sonrası sürüş teknikleri hem daha güvenli hem daha seri hale getirebilecekleri deneyimler kazanması için eğitim içeriğinin yine uygulama alanlarında trafikte karşılaşacakları ani manevralar ve dar alanda ambulans kullanımı deneyimlerini artıracak şekilde parkurlarda uygulama yapılmaktadır.

Ayrıca görev halindeyken hukukî sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaya yönelikte bilgilendirmeler yapılmaktadır. Eğitimin teorik kısmı Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı Mehmet Akif Ersoy toplantı salonunda yapılmış olup uygulama alanı olarak Ortadoğu Fuar Merkezi bahçesinde gerçekleştirilmektedir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *