ANASAYFA arrow right Güncel

Antep, iş cinayetlerinde 5’inci sırada yer aldı

Antep, iş cinayetlerinde  5’inci sırada yer aldı
YAYINLAMA: 30 Eylül 2024 / 19.40
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2024 / 19.40

İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi, Ağustos ayı iş kazası sonucunda hayatını kaybedenlerin istatistiklerini yayınladı. İstatistiklere göre Antep, iş cinayetlerinde 5’inci sırada yer aldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lokomotif illeri arasında yer alan, üretim, istihdam ve sanayi kenti olan Antep’te İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi, verilerine göre ağustos ayında 6 işçi iş kazası sonucunda yaşama gözlerini yumdu.

Yüzde 73’ü ulusal basından; yüzde 27’si ise işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, sendikalar ve yerel basından öğrenilen bilgilere dayanarak Ağustos ayında 179, yılın ilk sekiz ayında en az bin 201 işçi iş kazası sonucunda hayatını kaybettiği tespiti yapıldı. Ocak-ağustos dönemlerinde hayatını kaybeden bin 201 işçinin 161’i ocak, 149’u şubat, 124’ü mart, 165’i nisan, 142’i mayıs, 137’si haziran, 144’ü temmuz ve 179’u ağustos öldü.

Ağustos ayında meydana gelen ölümlü iş kazalarının en fazla yaşandığı iş kolu 47 işçi ile inşaat ve yol işkolu oldu. İnşaat ve yol iş kolunu 39 işçi ile tarım ve orman işkolu, 24 işçi ile taşımacılık işkolu, 10 işçi ile konaklama ve eğlence işkolu, 8 işçi ile madencilik işkolu, 8 işçi ile gemi, tersane, deniz ve liman işkolu, 8 işçi ile belediye ve genel işler işkolu, 6 işçi ile ticaret, büro, eğitim, sinema işkolu, 6 işçi ile enerji işkolu, 5 işçi ile metal işkolu izledi.

Ağustos ayında 41 işçi yüksekten düşme sonucu ölürken, 36 işçi trafik ve servis kazası, 32 işçi göçük, 15 işçi elektrik çarpması, 11 işçi zehirlenme ve boğulma, 10 işçi kalp krizi ve beyin kanaması, 8 işçi intihar, 8 işçi şiddet, 3 işçi nesne çarpması ve düşme, 15 işçi ise diğer nedenlerden dolayı yaşama gözlerini yumdu.

Ölümlü iş kazalarında 13 ölüm ile İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul’u, 3 ölüm İstanbul’da; 8’er ölüm Aydın ve Şanlıurfa’da; 6’şar ölüm Çorum, Gaziantep ve Muğla’da; 5’er ölüm Adıyaman, Balıkesir, Düzce, Hatay, Malatya, Mersin ve Tekirdağ’da; 4’er ölüm Denizli, Diyarbakır, İzmir, Manisa ve Sakarya’da; 3’er ölüm Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Erzincan, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kütahya ve Osmaniye’de 2’şer ölüm Afyon, Aksaray, Amasya, Ardahan, Bursa, Çanakkale, Giresun, Hakkari, Isparta, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mardin, Sivas, Şırnak, Trabzon, Yalova ve Zonguldak’ta; 1’er ölüm Bartın, Batman, Bayburt, Burdur, Erzurum, Eskişehir, Karaman, Kırşehir, Niğde, Sinop, Uşak, Yozgat takip etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *