Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) Daire Başkanı Serdar Murat Gürsel, Araban ilçesindeki tarihi çeşmelerde teknik incelemelerde bulundu.
Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru’nun talebi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla Gaziantep tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Araban ilçesinin tarihine tanıklık eden çeşmeler mercek altına alındı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) Daire Başkanı Serdar Murat Gürsel gazeteciler ile birlikte ilçeye bağlı Beydilli, Emirhaydar ve Gökçepayam Kırsal Mahallelerindeki 5 adet tarihi çeşmede inceleme yaptı. KUDEP Başkan Gürsel, ilçenin kültürel miraslarından olan çeşmelerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışma başlatılacağın müjdesini verdi.
Beydilli Mahallesi Muhtarı Bünyamin Polat, Emirhaydar Mahallesi Muhtarı Seydi Vakkas Kaya ve gazetecilerle birlikte incelemeyi yürüten Gürsel, yaptığı açıklamada ise, '''Araban ilçemizde bulunan tarihi çeşmelerin kültürel miras. Bu kültürel miraslarımızın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bizzat kendim ilçeye gelerek, buradaki tarihi çeşmelerimizi yerinde görüp inceleme fırsatı budum. İlçeye bağlı Beydilli, Emirhaydar ve Gökçepayam kırsal mahallelerinde bulunan 5 adet tarihi çeşme ve çevresinde Araban Belediye Başkan Yardımcımız İbrahim Çobanoğlu ve muhtarlarımız ile birlikte inceledik. Bu çeşmelerin, tarihin ve kültürün gelecek kuşaklara ulaşması amacıyla proje çalışmalarımıza başlayacağız'' diye konuştu.
YAYINLAMA: 15 Nisan 2022 / 13.49
GÜNCELLEME: 15 Nisan 2022 / 13.49
Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanı Serdar Murat Gürsel, Araban ilçesindeki 5 tarihi çeşmede teknik inceleme yaptı
İlginizi Çekebilir
İşsiz sayısı bir ayda 133 bin kişi yükseldi!
#Güncel / 31 Mart 2026
Projeler, sorunlara çözüm üretme cesareti gösterdiğinizi kanıtlıyor
#Güncel / 31 Mart 2026
8 canlı vaka yayını başarıyla gerçekleştirildi
#Güncel / 31 Mart 2026
“Türkiye’nin muhteşem Çiçekleri” yarıştı
#Güncel / 31 Mart 2026
Bir dilim ekmek, bir bardak su hatta bir ağaç geleceğimiz açısından çok önemli
#Güncel / 30 Mart 2026
Antep, “Sıfır Atığa Doğru 20 Şehir” Listesine
#Güncel / 30 Mart 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
