ANASAYFA arrow right Güncel

Asgari ücret 17 bin lira, vatandaş 15 bin lira taksiti nasıl verecek?

Asgari ücret 17 bin lira, vatandaş 15 bin lira taksiti nasıl verecek?
YAYINLAMA: 10 Haziran 2024 / 20.28
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2024 / 20.28

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Birinci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Haz, Temmuz ayında Güneyşehir’de 1000 konutun yapımına başlanacağını, 2+1 daireler için 470-480 peşinat ve aylık ödemelerin ise 15 bin lira olacağını söyledi. CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan, asgari ücretlilerin ve dar gelirlilerin aylık 15 bin lira taksitle nasıl ev alacağını sordu.

Biz orta gelir gurubunun konut sahibi olmasını istiyoruz

Başkan Şahin, ‘’Biz orta gelir gurubunun konut sahibi olmasını istiyoruz. Kira öder gibi ev sahibi olsunlar. Önerileriniz varsa değerlendirelim. Kentin konut ihtiyacını gidermek için elimizden gelen tüm imkanları kullanıyoruz. Ödeme koşulları çok daha uygun olduğu için 2+1 talebi çok daha fazla’’ dedi.

Dülük Antik Kenti zarar görecek

Dülük Tüneli Projesi hakkında söz alan CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan, projenin Dülük Antik Kentine zarar vereceğini söyledi. Şencan, ‘’Bu tünelin geçtiği yer Gaziantep’in en köklü arkeolojik kentlerinden biri. Çok yazık olacak. Proje doğru ama yer biraz sıkıntılı. Kültür varlıklarından, arkeologlardan herhangi bir görüş alındı mı? Yoksa sadece olaya tünel olarak mı baktık?’’ sorusunu sordu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Birinci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığı’nda yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Haz, konut projeleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan ise Dülük tüneli ve metro projeleri hakkında meclisi bilgilendirdi.

Resmi bir görüş alınmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, ‘‘Resmi bir görüş alınmadı. Bizim Koruma ve Uygulama denetim Büromuz var. Kültür Bakanlığı Korumu Kurullarının karar alması gereken bir konuda bile biz karar verebiliyoruz. Dolayısıyla bizim arkeologlarımız inceledi. Herhangi bir sıkıntımız yok’’ dedi.

Cihan, ‘’Alttan delme metodu ile girdiğimiz için yukarıdaki tarihi esere hiçbir şekilde zarar verme ihtimali yok. Alınması gereken tüm izinleri alırız, izin alınması gerekmeyen izinleri almayız. Burası yapılan hesaplamalarda çok derinden geçtiğimiz için hiçbir şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın üstteki Dülük Antik Kentine zarar verme ihtimali olmadığı için mühendislik olarak bu bizim çözümümüz’’ şeklinde konuştu.

Temmuz ayında Güneyşehir’de 1000 konutun yapımına başlıyoruz

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Haz, ‘’İki aydan beri konut konusunda yaptığımız çalışmanın sonuna geldik. Temmuz ayında Güneyşehir’de 1000 konutun yapımına başlıyoruz. 5 yıl boyunca her 6 ayda bir 1000 konutu teslim edeceğiz. Kaliteli ve ucuz üretmeye çalışıyoruz. 2+1 daireler için 470-480 bin TL peşinat alınacak ve aylık taksiti 15 bin lira olarak belirledik. İki yılın sonunda kalan vatandaş evine geçeceği zaman bankalar ile anlaşarak en uygun krediyi sunacağız. Şu anda konut kredileri 2,95-3,05. Biz bankalardan 1,50 teklif aldık ama bunu bile beğenmedik. Çünkü bu rakamın altına düşeceğini biliyoruz. En az 3 veya 5 yıl evi satmama şartı getireceğiz. Ev sahibi olmayanları ev sahibi yapmak. Maddi durumu iyi olanlar konut kurasına dahil olamayacak’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *