ANASAYFA arrow right Güncel

Asgari ücrete zam yapılmazsa sosyal patlama yaşanır

Asgari ücrete zam yapılmazsa sosyal patlama yaşanır
YAYINLAMA: 25 Haziran 2024 / 19.43
GÜNCELLEME: 25 Haziran 2024 / 19.43

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağa çevrildi. Ancak, AKP yetkilileri, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıkladı.

 

Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması çağrısında bulunan Genel İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Süleyman Göçmen, zam yapılmadığı takdirde sosyal patlamaların yaşanabileceği uyarısında bulundu.  

Türkiye ekonomisi çok ciddi sıkıntı içerisinde

Asgari ücretlinin alım gücünün ne kadar düştüğünü hükümetin çok iyi bildiğini ifade eden Göçmen, ‘’Asgari ücrete temmuz ayında kesinlikle zam yapılmalı. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü bilmelerine karşın ısrarlı bir şekilde asgari ücrete zam yok denilmesi Türkiye’nin ekonomisinin çok ciddi sıkıntı içerisinde olduğunu gösteriyor. Ekonominin ne kadar kötü olduğunu açık açık söyleseler de hiç kimse yorulmasa’’ ifadelerine yer verdi.

İnsanlar yokluk içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor

Ülke ekonomisinin bir belirsizlik içerisinde olduğunu kaydeden Göçmen, ‘’Asgari ücret 3 ayda bir güncellenmeli diye diye dilimizde tüy bitti. İnsanların alım gücünü düştüğünü, perişan olduklarını, yokluk içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini gördükleri halde hiçbir şey yapmıyorlar. Temmuz ayında hem emekli hem de memurlara enflasyon farkı verilecek ama asgari ücretli bundan da mahrum kalacak’’ tespitini yaptı.

Yüzde 100’e varan kira artışları yaşanacak

‘Ülkemizde açlık ve yoksulluk sınırı belli’ diyen Göçmen, açlık sınırının 20 bin liraya çıktığı günümüzde yoksulluk sırının ise 50 bin liranın üzerine çıktığının altını çizerken, ‘’Ülkenin ekonomik gerçekleri göz önüne alınarak asgari ücretin en az 25 bin liraya yükseltilmesi gerekiyor. Temmuz ayından itibaren kiralık konutlarda yüzde 25 sınırlaması kalkacak. Dolayısıyla yüzde 100’e varan kira artışları yaşanacak’’ uyarısında bulundu.

17 bin lira ile geçinmek mümkün ise söylesinler bizlerde öğrenelim

Göçmen, 17 bin lira ile geçinmenin mümkün olmadığına dikkat çekerken, ‘’Asgari ücretlilerle sohbet ettiğimiz ‘Evime artık misafir gelmesini istemiyorum. Çünkü bir yemek bile yaptıramıyorum. Meyve ikram edemiyorum’ diyor. Yani asgari ücretlilerin geçinemediğini görmek lazım. Eğer 17 bin lira ile geçinmek mümkün ise söylesinler bizlerde öğrenelim’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *