ANASAYFA arrow right Güncel

Asıl amaç, öğrenciyi imam hatip okullarına göndermek

Asıl amaç, öğrenciyi imam  hatip okullarına göndermek
YAYINLAMA: 18 Ağustos 2024 / 18.22
GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2024 / 18.22

Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şubesi Eğitim Sekreteri Meryem Bayar Örnek, 2024- 2025 Eğitim- Öğretim yılının yeni sorunlarla başlayacağını dile getirdi

Örnek, ‘’Adrese dayalı kayıt sistemindeki tıkanıklığın cefasını 200 metre yakındaki okul yerine 500 metre uzağındaki okula giden ilkokul ve ortaokul öğrencileri çekiyor. Kış şartları ve ekonomik krizin bir neticesi olarak servis ücretleri velileri zorlayan boyutta. Bu sorunun bu kadrolarla çözülemeyeceğini biliyoruz. Biliyoruz ki asıl amaç burada amaç imam hatip okullarına öğrenci yönlendirme amacını taşıyan bu yapı burada da beceriksizliğini ortaya koyuyor’’ dedi.
Bağış güzellemesi ile üstü kapanmak istense de neyin ne olduğu ortada
Okullardan alınan kayıt paralarına değinen Örnek, ‘’Diğer bir sorun velilerimizin yakından ilgilendiren ve her bakanın “Asla öyle bir şey yok” dediği halde her yıl alınan yüksek meblağlardaki kayıt ücretleridir. Bu durumun bağış güzellemesi ile üstü kapanmak istense de neyin ne olduğu ortada. Bu sorunun çözümü aslında okullara yeteri kadar ödenek göndermek kadar kolay. Her öğrenci eğitim hakkında eşit kullanma hakkına sahip. Kaldı ki dev şirketlerin vergilerini silen anlayış yıllardır ifade etmemize rağmen öğrencilerimize 1 öğün yemek vermeyi çok görüyor’’ eleştirisini yaptı.
Öğretmenler, idarecilerin mobbingine maruz kalıyor
Öğretmenlerin idarecilerden tarafından mobbinge maruz kaldığını sözlerine ekleyen Örnek, ‘’Liyakatsiz olarak sadece yandaş özelliklerinden dolayı atanan idarecilerin keyfi uygulamalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Bursa’da bir imam hatip müdürünün veli toplantısında “Okulda başını örtmeyen öğrenciye de karışırız, şort giyen öğrenciye de karışırız ifadeleri” bunu bir de öğrenci iyiliği adı altında bir kılıfa sokması okul müdürlerinin keyfi uygulamalarına güzel bir örnek teşkil ediyor. Bu durumun ilimizde de mevcut olduğu görülüyor. Eğitim İş olarak yasal işlemleri hukuki kurallar çerçevesinde tüm yasal haklarımızı kullanacağımızda kimsenin şüphesi olmasın’’ ifadelerini kullandı.
Öğretmenler mağdur oluyor
‘LGS sonuçlarına göre öğrencilerin tercih ettiği okullardaki kontenjan sayılarına bağlı olarak liseler arasında farklı kontenjan durumları görülüyor’ diyen Örnek, ‘’İhtiyaçtan fazla diye norm fazlası olan ya da okuldaki öğrenci kontenjanının fazlalığından kaynaklanan öğretmen açığı sorununu doğuruyor. Özellikle Gaziantep gibi büyük bir şehirde norm fazlası olduğu için evinden uzak bir yere gitmek zorunda kalan öğretmenler mağdur oluyor’’ açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *