ANASAYFA arrow right Güncel

Avukatların ekonomik sorununu çözmek için adımlar atacağız

Avukatların ekonomik sorununu  çözmek için adımlar atacağız
YAYINLAMA: 12 Eylül 2024 / 18.16
GÜNCELLEME: 12 Eylül 2024 / 18.16

Avukatların ekonomik sorunlarını çözmek için adımlar atacaklarını ifade eden Av. Melikşah Korkmaz, hedeflerinin öncü baro olduğuna dikkat çekti. ‘’Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek, omuz omuza, el ele verirsek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok. Gelecekte yarının dünden daha parlak olacağını biliyorum’’ ifadelerini kullandı.  

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Melikşah Korkmaz, Gaziantep Barosu Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ‘Beyaz Liste’ Tanıtım Toplantısında projelerini anlattı. Projeler, avukatlar tarafından tam not aldı. Toplantı sonunda Korkmaz, yönetim, denetim, Disiplin ve Türkiye Barolar Birliği Delegelerini tanıttı.

 ‘Cesaretli olan, dayanıklı olan insanların yanında duralım’ diyen Korkmaz, avukatlardan beyaz listeye destek istedi. Yolculuğun 5 Nisan Avukatlar Günü’nde Demokrasi Meydanı’nda başladığını söyleyen Korkmaz, ‘’Demokrasiye, hukuka, adalete olan inancımız sarsılmaz kaleler gibidir. Bu yolculuk, mesleğinin başında ekonomik sıkıntı yaşayan, haksız olarak şikayet edilen, haciz mahallinde, adliyede, karakolda ve tüm kamu kurumlarında şiddet gören, geçinemeyen ve bunun sonucunda intihar eden meslektaşım için. Hayatın her alanında mesleğin onurunu korumak içindir’’ dedi.  

Ülkemizde yaşanan ekonomik buhrandan avukatların sert şekilde etkilendiğini kaydeden Korkmaz, ‘’Avukatlık mesleği tıpkı eskiden olduğu gibi dayanacak, direnecek ve zenginleşecek. Bunu sağlamanın en önemli koşulu ise ücret tarifesini her meslektaşın uygulamasından geçer. Her meslektaşım her dosyaya farklı tarife uygularsa üç kuruşa avukat çalıştırdım diyen vatandaşlar yaratmış oluruz. Önce bizler dik durmalı tarifenin altında iş almamalıyız. Hayal ürünü tavsiye niteliğinde ücret tarifesi yayınlamadan meslektaşın ekonomik sorunlarını çözmek için adımlar atacağız’’ mesajını verdi.

Korkmaz, ‘’Her şey taleple başlar mantığı ile; meslek alanlarımızı genişletebilecek, biz avukatları başka ne iş yapabiliriz arayışına sokmayacak, biz avukatlara en verimli döneminde artık mesleği bırakmayı düşünüyorum dedirttirmeyecek, yurt dışında İngiltere'de olduğu gibi ülkemizde de ‘Avukat Zorunluluğu’ getirtmek için çalışabilecek, tüm ticari işletmelere avukat zorunluluğu getirtebilecek, adil yargılanma hakkının, ekmek gibi su gibi bir hak olduğu bilinci ile KDV ve Stopaj gibi yasal kesintileri minimum düzeye indirtebilecek, bir Baro olmak hedefindeyiz’’ açıklamasını yaptı.

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. Melikşah Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Seçimlerden sonra kişisel egoları ve çekişmeleri bir yana bırakabilecek, Baroya ve dolayısıyla mesleğe katkı sağlayabileceklere avukat nezaketi ile öncelik verebilecek, değerli meslek üstatlarını görmezden gelmeyecek, başka gruptan aday olsa da seçilince dışlamayacak, onları sağladıkları fayda sebebiyle onure edebilecek, TBB'ye Gaziantep Barosunu en iyi şekilde temsil edebilecek delegeleri seçebilecek bir ‘Baro’ olmak istiyoruz.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *