ANASAYFA arrow right Güncel

Bakanlık artık iki tablo yayımlamalı

Bakanlık artık iki tablo yayımlamalı
YAYINLAMA: 19 Ağustos 2021 / 15.31
GÜNCELLEME: 19 Ağustos 2021 / 15.31
"Filyasyonun yeniden artırılması lazım"

Türk Tabipleri Birliği ikinci Başkanı Ali İhsan Ökten, “Bakanlık artık iki tablo yayımlamalı. Birincisi aşı olanların tablosu, onların günlük vaka sayısı, yoğun bakıma yatma sayısı, vefat sayısı. Bir diğeri de aşı olmayanların sayıları. Bu tablolar, aradaki farkı gösterecektir” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal'ın haberine göre, Ökten, delta varyantı için “Bulaş hızı da çok yüksek. Aşı yapılmış kişilerde hastalık daha hafif seyrediyor. Aşı olanların yoğun bakıma yatış oranları da daha düşük” dedi.

Ökten, "Günlük 400-500 bin test olması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak şu an filyasyon da çok azaldı. Bu vakaların erken teşhisinin olamaması demek. Filyasyonun yeniden artırılması lazım" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *