ANASAYFA arrow right Güncel

GİBTÜ Tıp Fakültesi öğrencileri klinik eğitimlerine başladı

GİBTÜ Tıp Fakültesi öğrencileri klinik eğitimlerine başladı
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2026 / 16.33
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2026 / 16.33

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Tıp Fakültesi 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı 4. ve 5. sınıf öğrencileri için düzenlenen Klinik Staj Başlangıç Programı, Gaziantep Şehir Hastanesi Konferans Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Hekimlik eğitiminde teorik bilgilerin klinik uygulamalarla buluştuğu önemli bir dönüm noktası olan programda öğrenciler, ilk klinik derslerini de işleyerek meslek hayatlarının en kritik aşamalarından birine adım attı.

Programa GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Uluşan, GİBTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Reşit Yıldız, Prof. Dr. Metin Bedir ve Prof. Dr. Feridun Bilgin, GİBTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Türkbeyler, akademisyenler ve çok sayıda tıp fakültesi öğrencisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren GİBTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Türkbeyler, öğrencilerin artık mesleki eğitimlerinin en önemli süreçlerinden birine başladığını belirterek, klinik stajların yalnızca bilgi ve beceri kazandırmakla kalmayacağını, aynı zamanda hekimlik mesleğinin etik değerlerini ve insani yönünü de güçlendireceğini ifade etti. Türkbeyler, öğrencilerin hastalarla kuracakları iletişimin ve sahada edinecekleri deneyimlerin meslek hayatları boyunca kendilerine önemli katkılar sağlayacağını belirterek başarı dileklerinde bulundu.

Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Uluşan ise konuşmasında GİBTÜ ile yürütülen akademik iş birliğinin önemine dikkat çekti. Üniversite-hastane iş birliğinin hem sağlık hizmetlerinin niteliğine hem de tıp eğitiminin kalitesine önemli katkılar sunduğunu ifade eden Uluşan, öğrencilerin modern sağlık altyapısı içerisinde nitelikli bir klinik eğitim alma fırsatı yakalayacaklarını söyledi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin de yaptığı konuşmada Gaziantep'in güçlü sağlık altyapısı ve sağlık hizmetleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Kentin yalnızca bölgesine değil, çevre illere ve uluslararası hastalara da sağlık hizmeti sunduğunu belirten Şahin, geleceğin hekimlerinin bu güçlü sağlık ekosisteminde önemli deneyimler kazanacağını ifade etti.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *