ANASAYFA arrow right Güncel

Barışa ve kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykıracağız

Barışa ve kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykıracağız
YAYINLAMA: 29 Nisan 2024 / 19.40
GÜNCELLEME: 29 Nisan 2024 / 19.46

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk-İş Gaziantep İl Temsilciliği tarafından oluşturulan Gaziantep Emek ve Demokrasi Platformu, Balıklı Parkı’nda düzenlediği ortak basın açıklamasında Anteplileri ve işçileri 1 Mayıs’ta saat 12.00’da İstasyon Meydanı’na davet etti

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimizle beraber demokrasiye, adalete, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykıracağız” ifadelerini kullandı.

Değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi giderek zorlaşıyor

Ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs alanlarına yürüyecek olan işçilerin, kamu emekçileri, mimarlar, mühendisler, hekimler, emekliler, kadınlar ve gençler kol kola, omuz omuza hakkını hukukunu savunacağını kaydeden Parlakçı, “Bizler, işçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. Ancak bugünlerde değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi giderek zorlaşıyor” şeklinde konuştu.

Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu düzene bir son verelim

“İnsanca yaşayamıyorsak bu ülke yoksul olduğu için değil; ülkenin kaynakları yetersiz olduğu için değil” diyen Parlakçı, “Ülkenin kaynakları hepimizi insanca yaşatmaya yeter. Yeter ki kaynaklarımız rantçılara, sermayeye, faize, saraya, şatafata, silaha, savaşa değil işçilere, kamu emekçilerine, emeklilere ve kamu hizmetlerine kullanılsın. Yeter ki çarkları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönen bu düzene bir son verelim” çağrısında bulundu.

Türkiye dünyada işçi haklarının en kötü olduğu 10 ülke arasında

Zenginlerin ve muktedirlerin hiçbir kurala uymak zorunda olmadığı bir düzende milyonların ekmeğinin, haklarının ve özgürlüklerinin gasp edildiğini sözlerine ekleyen Parlakçı, “TÜİK mahkeme kararlarına uymayarak enflasyon verilerini nasıl hesapladığını açıklamıyor, ekmeğimiz sahte enflasyon verileriyle küçülüyor. Dünyanın en uzun çalışan, en az izin kullanan, durmaksızın iş cinayetlerine kurban giden emekçileri bu ülkede yaşam savaşı veriyor. Ülkemiz bir ucuz emek cenneti haline getirilmek istenirken Türkiye dünyada işçi haklarının en kötü olduğu 10 ülke arasında” hatırlatmasını yaptı.

Adaletsiz düzene karşı bir elimizde çocuklarımız, bir elimizde karanfillerimizle 1 Mayıs alanlarına

İşçileri ve Anteplileri 1 Mayıs’ta alanlara davet eden Parlakçı, “1 Mayıs’ta alanlarda olmak hakkımıza-hukukumuza; gelirde, vergide ve ülkede adalet talebimize sahip çıkmak. 1 Mayıs’ta alanlarda olmak söz ve karar hakkımıza; sendikalı olma, örgütlenme ve grev hakkımıza; ifade özgürlüğümüze; yani demokrasiye sahip çıkmak. 1 Mayıs’ta alanlarda olmak İstanbul Sözleşmesine, işyerinde şiddete ve tacize karşı ILO’nun 190 sayılı sözleşmesine sahip çıkmak. 1 Mayıs alanlarında olmak eşitliğe, özgürlüğe, laikliğe, hepimizin eşit yurttaşlar olarak barış içinde, kardeşçe yaşayacağımız bir memleket mücadelesine sahip çıkmak. 1 Mayıs’ta alanlarda olmak emperyalizme karşı barışı ve halkların kardeşliğini savunmak. Haydi bu adaletsiz düzene karşı bir elimizde çocuklarımız, bir elimizde karanfillerimizle 1 Mayıs alanlarına” çağrısında bulundu. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *