ANASAYFA arrow right Güncel

Binalar kontrol ediliyor

Binalar kontrol ediliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.54
Erdal Ata,İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki binalarla ilgili çalışmada 29 binada sorun tespit edildiğini söyledi.
Gaziantep Valisi Erdal Ata, İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki resmi binalarla ilgili yaptıkları çalışmada 29 binada sorun tespit edildiğini söyledi.
Vali Ata, 2012 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, inşaatların kaliteli ve iyi olması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti. Kaymakamlar ve yatırımcı kuruluş yetkililerinden yatırımları yerinde izlemelerini isteyen Ata, ''İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde resmi binalarla ilgili çalışma yaptık. 29 binamızda sorun var. Okullarımız başta olmak üzere emniyet binası, sağlık tesisleri, hatta bir kısmı 2004 yılında yapılmış binalar bile, yıkmak zorunda olacağımız derecede kötü ve kalitesiz yapılmış'' dedi.
Bu konuda en büyük vebal ve sorumluluğun kendilerine düştüğünü ifade eden Ata, şunları söyledi:
''Yani biz yatırımcı kuruluşların başındaki kişiler olarak veya onların kontrolörlüğünü yapan mühendisler olarak, tam olarak görevimizi yapmış olsaydık... Bu binalara ya güçlendirme ya da yıkıp yenisini yapmak zorundayız. Avrupa'da görüyoruz. Bırakın kamu binalarını, vatandaşlar bile 200-300 yıllık binalarda yaşıyorlar. Ama maalesef ve maalesef bizim yaptığımız binalar daha içine girmeden dökülmeye başlıyor. Onun için sizden ricam, herkes görevini iyi yapsın. Eğer bu mantıkla hareket edersek hiçbir zaman iki yakamız bir araya gelmez.''
Vali Ata, diğer ilçelerde de yapacakları çalışmayla rakamın daha yukarılara çıkacağını dile getirerek, ''Bir taraftan eğitimle ilgili ciddi sorunlarımız, sıkıntılarımız var. Okul ve derslik bulmakta zorlanıyoruz. 50, 55 hatta bazı okullarda 60 kişilik sınıflarda eğitim öğretim yapılıyor. 10, 15, 20 sene önce yaptığımız binaları bugün yenilemek zorunda kalıyorsak, bunda hepimizin kusuru olduğunu asla unutmamamız gerek'' diye konuştu.
Vali Ata, Gaziantep'te yürütülen projelerle ilgili olarak da şu bilgileri verdi:
''Gaziantep'te genel ve özel bütçeli kuruluşlara ait 270, mahalli idarelere ait 245 olmak üzere toplam 515 proje yürütülüyor. Toplam proje değeri 4 milyar 244 milyon 853 bin TL, önceki yıllar harcaması 2 milyar 269 milyon 593 bin TL, 2012 yılı yatırım programı ödeneği 840 milyon 334 bin TL, dönem sonu itibarıyla yapılan toplam harcama ise 442 milyon 707 bin TL'dir.
Genel bütçeli kuruluşlarımızın yürüttüğü proje çalışmalarının sektörel olarak incelendiğinde 2012 yılı yatırım büyüklükleri itibarıyla en çok bütçenin eğitime ayrıldığı görülmektedir. Eğitime 177 milyon 934 bin TL ayrılmıştır. Genel ve özel bütçeli kuruluşlar tarafından yürütülen projelerle nakdi gerçekleşme yüzde 45, fiziki gerçekleşme yüzde 47 seviyesindedir. Mahalli idareler tarafından yürütülen projelerde ise nakdi gerçekleşme yüzde 63, fiziki gerçekleşme yüzde 38,4 seviyesindedir.''

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *