ANASAYFA arrow right Güncel

Bir bardak su da fırtına çıkarıyorsunuz

Bir bardak su da fırtına çıkarıyorsunuz
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2024 / 16.01
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2024 / 19.41

Şehitkamil Belediye Meclisi Mayıs Ayı İkinci Birleşimi Meclis Başkanvekili Süleyman Türkmen Başkanlığında gerçekleşti.

Şehitkamil Belediye Meclisi Mayıs Ayı İkinci Birleşimi Meclis Başkanvekili Süleyman Türkmen Başkanlığında yapıldı. Yoklama alınması ile açılan meclis, bir önceki birleşim tutanağının kabul edilmesiyle devam etti. Mecliste görüşülen 7 maddenin 5’i oy birliği 2’si ise çok çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan 31 adet toplam 757 bin 646 metrekare kamu orta malının tahsisi amacıyla değişikliği neticesi Encümene yetki verilmesi tartışmanın odağında yer aldı. İlgili madde AK Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti.

Burası Şehitkamil’e değil, Büyükşehir’e kalsın diye itiraz ediyorsunuz

CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu, “Maalesef bir bardak su da fırtına çıkartıyorsunuz. Bu meclise 1000’lik plan yapma yetkisi verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Mera Kurulu, buranın meradan çıkarılması için yazı vermiş. Merayı imar planına açmıyoruz. Sizin döneminizdeki işlerin devamını yapıyoruz. Bu belediyenizin menfaati doğrultusunda yapılmış bir işlem. Bu işlemi tamamlamak için prosedür gereği Tarım ve Orman Bakanlığı Mera Kurulu’nun aldığı karar cevap vermek zorundayız. İtiraz etmenizin asıl amacı burası Şehitkamil’e değil, Büyükşehir’e kalsın. Böyle bir dünya yok” şeklinde konuştu.

Maddenin yasal dayanağı olmadığı için ret kararı aldık

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Haz, 4’üncü maddenin yasal dayanağı olmadığı için ret kararı aldıklarını ifade ederken, “Burada yapılan işlem geçmiş dönem Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, tarafından başlatılmış, ama belediyenin mülkü olmamış. Belediye ile ilişkisi olmayan bir yer için Encümene yetki verilmesinin yasal olmadığını düşündüğümüz için bu maddeye ret kararı veriyoruz. Ayrıca bölgedeki tapu değişikliklerinin incelenmesini talep ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *