ANASAYFA arrow right Güncel

Bizler de yargı kararlarına uyuyoruz

Bizler de yargı kararlarına uyuyoruz
YAYINLAMA: 16 Haziran 2023 / 20.53
GÜNCELLEME: 16 Haziran 2023 / 20.54
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı 2’nci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapıldı.

Başkanvekili Toprak, “Hem kurumaların hem de şahısların yargı kararların uymak zorunda. Hukuk devletinde yaşıyoruz, bizler de yargı kararlarına uyuyoruz. Yargının belirtmiş olduğu eksiklikler giderilerek yeniden planlama yapılıyor. Bu şehirde yaşayan herkesin belediyelerin ve diğer kurumların almış olduğu kararlara ilişkin yargı yolu her zaman açık” şeklinde konuştu.

İnsanları usandırma pozisyonuna getiriyorsunuz

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yargı kararlarına uymadığını iddia etti. “En azından  10 maddeye yakın hem yargı kararı hem de bunun dışında plan değişiklikleri var. İnsanları usandırma pozisyonuna getiriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Olay mahkeme gitmeden önce söylediklerimizi dikkate alsanız daha iyi olmaz mı?

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Sucu, Bağlarbaşı Mahallesi’nde hayvanların otladığı sulak alanlar var. Bu alanı belediye hizmet alanı yapacaksınız. Burası da mahkemlik olacak ve plan mahkemeden dönecek. Bu şekilde bu plan gittikçe uzayacak. Olay mahkeme gitmeden önce söylediklerimizi dikkate alsanız daha iyi olmaz mı?” sorusunu sordu.

Şehrin ihtiyaçları doğrultusunda planlama yapmak durumundayız

Toprak, “Bahsedilen alan katı atık depolama alanımızın karşısında. Şehrin ihtiyaçlaarı doğrultusunda planlama yapmak durumundayız. Bu yapmış olduğumuz hizmet alanı planlaması da tamamen şehrin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan bir planlama. Dava açılır ve kazanılırsa ona göre davranmak zorundayız” açıklamasını yaptı

Hayvancılığın geliştirilmesi için desteği veriyoruz

Toprak, şehirdeki hayvancılığın geliştirilmesi için destek verdiklerini vurguladı. “Süt yeminden besi yemine, kaba yeminden arpasına kadar her türlü desteği veriyoruz. Mera alanlarının geliştirilmesi ve mera alanlarında hayvancılığın daha iyi şekilde yapılması için çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı mera alanlarında güneş enerjili sondaj kuyularını Türkiye’de ilk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kurdu” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı 2’nci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında gerçekleştirildi. Yoklama alınması ile açılan meclis, bir önceki birleşim tutanğının kabul edilmesiyle devam etti. Görüşülen gündem maddeleri ise oy birliği ve oy çokluğuyla kabul edildi. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *