ANASAYFA arrow right Güncel

Bu mücadele herkes için nitelikli ve kamusal eğitim hakkı mücadelesi

Bu mücadele herkes için nitelikli ve kamusal eğitim hakkı mücadelesi
YAYINLAMA: 17 Haziran 2026 / 18.00
GÜNCELLEME: 17 Haziran 2026 / 19.33

Öğretmenler Sendikası Gaziantep İl Temsilciliği, özel sektörde çalışan öğretmenlere; ‘Yıllardır yaşanan hak gasplarına, baskılara, esnek çalışma sistemine, düşük ücretlere karşı gelin sendikanızla birlikte mücadele edin’ çağrısında bulundu.
Balıklı Meydanı’nda basın açıklaması yapan Öğretmenler Sendikasi Gaziantep İl Temsilciliği, Ankara Güvenpark'ta, eylem yapan mülakat mağduru öğretmenler ve özel sektör öğretmenlerine yapılan müdahaleye sert şekilde tepki gösterdi.

İl Temsilcisi Sümeyye Yeşil, ‘’Mülakat mağduru öğretmenlerin atanma hakkı ile özel sektör öğretmenlerinin insanca çalışma koşulları talebi aynı mücadelenin ayrılmaz parçaları. Bu mücadele herkes için nitelikli ve kamusal eğitim hakkı mücadelesi. Baskılara, gözaltılara ve yıldırma politikalarına rağmen eğitim emekçilerinin mücadelesi büyümeye devam edecek. Verilen sözlerin takipçisi olmaya ve haklı taleplerimizi her platformda dile getirmeye kararlıyız’’ mesajını verdi.

Öğretmenlerin hakkı olan atamalar
yapılmıyor ve işsizliğe mahkum ediliyor

Taleplerini sıralayan Yeşil, ‘’MEB, ÇSGB, patron dernekleri ve özel sektör öğretmenlerini bir araya getirecek ortak toplantının derhal gerçekleştirilmesini, mülakat mağduru öğretmenlerin haklarının teslim edilmesi amacıyla TBMM’ye sunulan kanun teklifinin yasalaştırılmasını ve öğretmenlerin insanca yaşayabilecek ücret ve çalışma koşullarına kavuşmasını istiyoruz. Öğretmenler geçinemiyor, kirasını ödeyemiyor, temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Öğretmenlerin hakkı olan atamalar yapılmıyor ve öğretmenler işsizliğe mahkum ediliyor’’ şeklinde konuştu.

Birleşelim, örgütlenelim ve bu sömürü
sistemine hep birlikte dur diyelim

Yeşil, ‘’Sözümüz Antep’te özel sektörde çalışan öğretmenlere; yıllardır yaşanan hak gasplarına, baskılara, esnek çalışma sistemine, düşük ücretlere karşı gelin sendikanızla birlikte mücadele edin. Öğretmen Sendikası çatısı altında birleşin, sendikanıza üye olun. Birleşelim, örgütlenelim ve bu sömürü sistemine hep birlikte dur diyelim’’ çağrısında bulundu.
Taleplerimiz karşılanana kadar
sürdüreceğimiz bir açlık grevi başlattık

‘Kurtuluş Parkı’ndaki saldırı ve otel önündeki abluka, haklarımızı kullanmamızın dahi engellenmek istendiğini gösteriyor’ diyen Yeşil, ‘’Verilen sözlerin altında kalanlar ve sömürü düzeninin sürmesini isteyenler öğretmenleri ve ailelerini yok saymış. Bütün bu müdahalelerin ardından özel sektör öğretmenleri ve mülakat mağduru öğretmenler olarak Ankara’da taleplerimiz karşılanana kadar sürdüreceğimiz bir açlık grevi başlattık’’ dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında bu
mücadeleyi büyütmeye kararlıyız

Ankara’da direnen öğretmenlere yönelik saldırıların halen sürdüğünün altını kalın harflerle çizen Yeşil, ‘’Meclise gitmek isteyen arkadaşlarımıza yine polis müdahale etti ve pek çok arkadaşımız yine gözaltına alındı. Bütün bu yıldırma politikalarına karşı vazgeçmiyoruz ve mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha buradan haykırıyoruz. Mücadelenin bir ayağı Ankara’da devam ediyor. Bizler ise mücadelenin diğer ayağını bulunduğumuz kentlere, yaşadığımız yerlere, çalıştığımız okullara taşımak için buradayız. Somut taleplerimiz karşılanana kadar da Türkiye’nin dört bir yanında bu mücadeleyi büyütmeye kararlıyız’’ şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *