ANASAYFA arrow right Güncel

Bu tür kampanyalarla ilk defa kan verecek kişi sayısı artıyor

Bu tür kampanyalarla ilk defa kan verecek kişi sayısı artıyor
YAYINLAMA: 08 Haziran 2023 / 22.02
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2023 / 22.37
Şahinbey Belediyesi’nin bu yıl 15'incisi düzenlediği kan bağışı kampanyasına vatandaş yoğun ilgi gösterdi

Geleneksel olarak her yıl kan bağış kampanyası düzenleyen Şahinbey Belediyesi’nin “Kan Verelim Spor Yapalım Sağlıklı Kalalım” sloganıyla 15'incisini başlattığı kan bağışı kampanyası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başladı. Kan bağış kampanyasında hedef 10 bin ünite kan olarak açıklanırken, kan veren vatandaşlara ise ayakkabı hediye edildi.

Hedef 10 bin ünite kan

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Kan vermek 3 kişiye can vermek demek. Kan vermek vücudumuzdaki kanın yenilenmesini, stres, baş ağrısı ve birçok hastalıktan kurtulmamızı sağlıyor. Böylelikle kendi sağlığımız için mutlaka kan vermemiz lazım” dedi.

Geçen yıl bir günde 6 bin 317 ünite kan bağışı topladık

 “Geçen yıl ki sloganımız “Vatan için can millet için kan” iken bu yıl ise, “Kan verelim sağlıklı kalalım, spor yapalım sağlıklı kalalım.” Çünkü kan bağışçılarımıza teşekkür anlamında ve sağlıklı yaşam için spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Kan bağışında bulunan tüm hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Gaziantep halkı 15 yıldır düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasına her yıl daha fazla destek vermeye devam ediyor. Daha önceki yıllarda 3 bin kan ünitesi toplarken geçen yıl bir günde 6 bin 317 ünite kan bağışı topladık” şeklinde konuştu.

Bu tür kampanyalar ilk defa kan verecek kişi sayısını artırıyor

Kan bağışının bugünde süreceğini dile getiren Tahmazoğlu, “Kızılay, partnerimizi ve ortağımız. Uzun yıllardan beri Kızılay üzerinden kan bağışını gerçekleştiriyoruz. Kan bağışçısı olmak çok önemli. Bu tür kampanyalar ilk defa kan verecek kişi sayısını artırıyor. Bir defa kan vermeye başlayan kişi bunun faydasını görünce gelip sürekli kan veriyor. Özellikle hanımlarda kan bağışı oranı düşük, ancak bu tür kampanyalar kan bağışı yapan hanımlarında sayısını arttırıyor” tespitini yaptı.

Her yıl yeni rekorlar kırıldı

Vatandaşı kan bağışına davet eden Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, “Kan’ın hayat kurtarıcı bir özelliği var. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kan bağışı kampanyasını gelenek haline getirdi ve her yıl yeni rekorlar kırıldı. Bu yıl düzenlenen kan bağışı kampanyasında da rekor kan bağışı olacağını ümit ediyoruz. Tüm halkımızı kan vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

26 bin ünite kanı 36 bin yapıp yoluma devam etmeyi düşünüyoruz

Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç, “Bu yıl 15’incisi düzenlenen bağış organizasyonunda bugüne kadar yaklaşık 26 bin kan bağışı gerçekleşmiş. Dün başlayan ve bugünde sürecek olan organizasyonumuzda hedef 10 bin ünite kan. 26 bin ünite kanı 36 bin yapıp yoluma devam etmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *