ANASAYFA arrow right Güncel

Büyük bir kaos ve mağduriyet yaşanacak

Büyük bir kaos ve mağduriyet yaşanacak
YAYINLAMA: 08 Nisan 2024 / 19.00
GÜNCELLEME: 08 Nisan 2024 / 19.00

Yüksek Seçim Kurulunun takvimine göre iptal edilen seçimlerin yenileceği 2 Haziran Pazar gününün, LGS sınavına denk gelmesine eğiticiler büyük tepki gösterirken, öğrenciler ise ne yapacağını şaşırmış durumda.


Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi sınav tarihini 2 Haziran olarak açıklamıştı. Fakat Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimine göre, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında yapılan itirazlar sonucunda seçimlerin yenilenmesine karar verilen il veya ilçelerde seçmenler 2 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek.

Seçimlerin tarihleri değiştirilmeli
Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, “Kararı alırken eğitimi ve sınav takvimini düşünmeye lütfetmeyen yöneticiler nedeniyle 2 Haziran günü büyük bir kaos ve birçok öğrenci için büyük bir mağduriyet yaşanacak” dedi.

Büyük bir karmaşa yaşanması kaçınılmaz
Sınav ile oy verme işleminin çakışacağı yerlerde trafik yükünün artacağı ve bu durumun bazı öğrencilerin sınav yerine vaktinde gidememesi ihtimalini doğuracağı uyarısında bulunan Arpat, “Öte yandan oy verme işlemi için de sınavlar için de okulların kullanıldığı göz önüne alınırsa bu anlamda da büyük bir karmaşa ve kalabalık yaşanacağı kaçınılmaz. Bu kaosu günü kurtarmaya yönelik çözümlerle, okulları oy ve sınav işlemleri açısından bölmek de sınav düzenini bozacak ve zaten sınav stresi taşıyan öğrencilere fazladan stres yükleyecek” tespitini yaptı.
Sınav takvimini koyup ona göre karar almak zorundasınız
İptal durumunda oy verme işleminin yeniden yapılma tarihinin değiştirilmesini isteyen Arpat, “Milyonlarca öğrenci ve velilerinin gün saydığı, onca emek ve fedakarlıkla hazırlandığı bu sınavın günü değiştirilemeyeceğine göre; iptal durumunda oy verme işleminin yeniden yapılma tarihi değiştirilmeli, olası mağduriyetlerin önüne geçilmeli. Eğitim-İş olarak yöneticilere, karar vericilere sesleniyoruz: Madem biz eğitimcilerin itirazlarına rağmen öğrencileri sınav merkezli bir sisteme tabi tutuyorsunuz ve madem bu sınavlar öğrencilerin eğitim hayatlarını da geleceklerini de doğrudan etkileyecek, o zaman siz de başka faaliyetler için tarih belirlerken önünüze sınav takvimini koyup ona göre karar almak zorundasınız” şeklinde konuştu.
İptal durumları için belirlenen oy verme tarihinin derhal değiştirilmeli
Bu ülkenin geleceği olan çocukların, iş bilmez yöneticilerin mantıksız kararları nedeniyle daha fazla mağdur edilmemesi ve iptal durumları için belirlenen oy verme tarihinin derhal değiştirilmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *