ANASAYFA arrow right Güncel

Büyükşehir taş üretiyor

Büyükşehir taş üretiyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.09
Büyükşehir Belediyesi kurduğu tesislerle atıkları değerlendirirken belediyeyi de kâra geçiriyor.
Bünyesinde Taş İşleme Fabrikası kuran Büyükşehir Belediyesi, günde ortalama 800 adet bordür taş üretiyor. Belediye bu tesis ile masraflarını yarı yarıya indiriyor.
2004 yılında görevi geldiklerinde Türkiye’nin en borçlu ikinci belediyesi konumunda olan kurumun giderlerini en asgariye indirdiklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Biz kendi öz kaynaklarımızla oluşturduğumuz projeleri hayata geçiriyoruz. Belediyemizin kendi gelir kaynaklarını oluşturması için çalışıyoruz. Taş işleme ve kesme tesisi de bunlardan birisi. Bu anlamda kendi kaynaklarımızdan elde ettiğimiz gelirimizle gider kalemimizi asgariye indiriyoruz.” dedi.
Gaziantep, geçmişte olduğu gibi bugün de kendi imkanlarını kullanarak, devlete yük olmadan kendi projelerini üreten ve ülke ekonomisine katkı sunan bir kent olmaya devam ediyor. Gaziantep’i daha yaşanabilir bir kent yapmak için yerel dinamikleri harekete geçirdiklerini belirten Güzelbey, kendi imkanları ve kaynakları ile ayakları üzerinde duran bir belediye olduklarını belirtti.
Şehir merkezinden 7,5 km uzaklıkta ve bin 500 metresi kapalı 15 bin metre karesi açık alanda kurulan fabrika, günlük ortalama 800 dolayında döşeme kaplama bazalt taş üretebiliyor. İnşaatların atıklarını biriktirerek geri dönüşümde kaldırım ve yüzey döşemelerinde kullanılmak üzere taş yaptıklarını vurgulayan Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü de, elde edilen bu taşlarla meydan düzenlemesi yaptıklarını bildirdi.
Tesisin Akkent Mahallesinde hizmet verdiğini belirten Sülü, tesisin yerinin üretilen malzemelerin sevkiyatının kolaylığı açısından oldukça önemli bir noktada bulunduğunu söyledi.
Fabrikada, 7 adet bazalt işleme makinesi, bir adet 32 tonluk portal vinç ve bir adet forklift mevcudu ile üretime çift vardiyada devam edildiğini vurgulayan Sülü, “Günlük imalat miktarımız bazalt kayanın yoğunluk (2575~2825 kg/m3) oranına göre değişkenlik gösteriyor. Son dört ayın günlük ortalaması bordür bazında 800 adet, döşeme kaplaması bazında 480 metre karedir.” şeklinde konuştu.SHA


resim
Siparişi verilen düşük maliyetli ek makineler ile üretim çeşitliliğini 6 kalemden 16 kaleme çıkartıldığını işaret eden Sülü, malzeme giderlerinin de minimuma indirileceğini kaydetti.



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *