ANASAYFA arrow right Güncel

Çağrıları samimiyse somut adım atılmalı

Çağrıları samimiyse somut adım atılmalı
YAYINLAMA: 22 Ekim 2024 / 19.11
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2024 / 19.11

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ‘Öcalan gelsin TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun’’ açıklaması temkinli karşılandı

Somut adımların atılması gerektiğini dile getiren Demokratik Toplum Parti Sözcüsü Avni Binici, ‘’Bu ülkenin bir çıkışa ihtiyacı var ve biz bunu yıllardan beri söylüyoruz. Söylemler sadece şov amaçlı olmamalı, gerçekten yasal statüler çerçevesinde çözümlerin geliştirilmesi gerekiyor. Ayrıca bu konuda TBMM devreye girmeli. 44 aydan beri devam eden tecrit kaldırılmalı’’ şeklinde konuştu.

Daha önce de güven teşkil eden açıklamalar yapılmadı

‘Bir açıklama yapıldı ama bekleyip göreceğiz. Bu konuda eş genel başkanlarımız ilerleyen günlerde detaylı bir açıklama yapacak’ diyen Binici, yapılan açıklamaya ihtiyatlı yaklaştıklarının altını çizdi. ‘’Daha önce de güven teşkil eden açıklamalar yapılmadı. O yüzden önümüzdeki konuyu ilgili kurumlarımızla değerlendireceğiz ve gerekli açıklamaları yapacağız’’ dedi.  

Çözüm odaklı olacaksa ve samimi davranılacaksa bu açıklamaları kıymetli buluruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamasını şov olarak değerlendiren Binici, ‘’Çözüm odaklı olacaksa ve samimi davranılacaksa bu açıklamaları kıymetli buluruz. Bundan sonra iktidar adım atmalı. Yani eğer samimilerde somut bir adım atmalarını bekliyoruz. Hali hazırda ülkenin Anayasası bile uygulanmıyor’’ şeklinde konuştu.

Her anlamda Türkiye’yi bir çıkmaza soktular

Binici, ‘’44 aydan beri bir tecrit söz konusudur. Bu konuda bir adım atılması lazım. Bu konuda bir adım atılmadan üst perdeden konuşma yapılması çok da inandırıcı değil. Her anlamda Türkiye’yi bir çıkmaza soktular. Sorunları tüm baskılara rağmen dile getiriyoruz. Yasaların uygulanmasını bekliyoruz. Yasalar gerçek anlamda uygulanmadan çağrıyı bir anlam yüklemek doğru olmaz’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *