ANASAYFA arrow right Güncel

Çalışanların sırtına yüklenen yüksek vergi kesintilerinden vazgeçilmeli

Çalışanların sırtına yüklenen yüksek vergi kesintilerinden vazgeçilmeli
YAYINLAMA: 18 Nisan 2024 / 20.06
GÜNCELLEME: 18 Nisan 2024 / 20.06

Antep’te aile sağlığı merkezinde görevli sağlık çalışanları vergide adalet eylemlerine devam ediyor. Vergi adalet eylemleri ile ilgili yapılan basın açıklamasında maaşların enflasyon karşısında eridiğine dikkat çekildi

SES Gaziantep Şube Sekreteri Turan Dinler, “Çalışanlar ve yıllardır çalıştıklarıyla biriken emekli paralarıyla geçinemeyenlerin yerel seçimlerde hükümete yaptıkları uyarı dikkate alınmalı, çalışanların sırtına yüklenen yüksek vergi kesintilerinden vazgeçilmeli” dedi.

Vergide adalet eylemlerinin sekizinci haftasındayız

Vergide adalet eylemlerinin sekizinci haftasında olduklarını hatırlatan Dinler, “2024 yılının Mart ayının ücretlerini 15 Nisan da alınca ücretlerimizden yapılan haksız ve adaletsiz vergi kesintileriyle her ay düşen ücretlerimiz, artan enflasyon karşısında düşen satın alma gücümüz ve bu duruma karşı başlattığımız haklı eylemlerimizin sekizinci haftasındayız” ifadelerini kullandı.

Hükümetin haklı talebimize kayıtsızlığı sürüyor

Ülke çapında yapılan anket sonuçlarına göre sadece Mart ayının ek vergi kesintisinin ortalama 6 bin 500 TL olduğunu, ayrıca ankete katılan aile hekimliği çalışanlarının dörtte birinden ek vergi kesintisiyle birlikte performans kesintilerinin yapıldığını sözlerine ekleyen Dinler, “Aile hekimliği çalışanları sekiz haftadır ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ diye kendi Aile Sağlığı Merkez(ASM)lerinden eylem yapıyor ama hükümetin haklı talebimize kayıtsızlığı sürüyor” şeklinde konuştu.

Talebimizde ısrarlıyız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz

Dinler, “Kamudan yüksek vergi muafiyetleriyle, vergi aflarıyla beslediğiniz, büyüttüğünüz bir avuç şirkete sağladığınız destek ne zaman son bulacak? Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda yüzde 35’e varan vergi kesintilerine son verilsin. Ücretlerden yapılan vergi kesintileri her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olsun. Talebimizde ısrarlıyız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz” vurgusu yaptı.

Vergide adalet için artık birlikte mücadele zamanı

“Vergide adalet için artık birlikte mücadele zamanı” diyen Dinler, “Şimdilik Aile Sağlığı Merkezlerinde sürdürdüğümüz esas olarak tüm çalışanların ücretlerinden kesilen yüksek vergilere karşı ortak mücadele hareketi başladı. Bu talebimiz tüm çalışanlardan hatta gelir düzeyi düşük halkımızdan alınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergilerin sınırlandırılması içinde olduğunu bildirmek isteriz. Talebimiz karşılanana dek tüm ASM de her Çarşamba eylem yapmaya haklarımız için mücadele etmeye kararlıyız” mesajı verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *