ANASAYFA arrow right Güncel

CHP’de insanlar yeni kadroları, yeni insanları partiye katmaya korkuyor

CHP’de insanlar yeni kadroları, yeni insanları partiye katmaya korkuyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.56
CHP’li Neşet Uçar, il kongresi yaklaşan parti ile ilgili Sabah’ın sorularını yanıtladı... Partide iktidara oynamak gibi bir kaygı olmadığını, herkesin kendi koltuğunu koruma telaşında olduğunu ifade etti.. Sistem, “Sen bana ben sana&#82
CHP’li Neşet Uçar, il kongresi yaklaşan parti ile ilgili Sabah’ın sorularını yanıtladı... Partide iktidara oynamak gibi bir kaygı olmadığını, herkesin kendi koltuğunu koruma telaşında olduğunu ifade etti.. Sistem, “Sen bana
ben sana”ya dönmüş” diye konuştu

CHP’de işe kayıtlı üyelerden başlamak gerektiğini söyleyen Neşet Uçar, “Gaziantep’te 22 bin civarında kayıtlı üye var. Bu 22 bin kayıtlı üye hangi şartlarda, hangi gerekçelerle kaydolmuş partiye. Bu çok önemli. Yani eğitim seviyesi yüksek belli bir kesim gönül verdiği için kaydoluyorlar, belli bir kesim belli bir insanların zorlamasıyla kayıt oluyor, belli bir kesimde rant sağlamak için kayıt oluyor” dedi.
Bir girdap sürüp gidiyor
Sistem, ‘Sen bana, ben sana’ya dönmüş. Önce ben seni seçiyorum, sonra sen de beni seç diyorum. İktidar da öyle değil mi? Ben sana kömür yardımı yapıyorum, nakit yardımı yapıyorum, sen de bana oyunu ver diyor.
CHP’de insanlar yeni kadroları, yeni insanları partiye katmaya korkuyorlar. Ben mahallede delege oluyorum, tanıdığım delege oluyor. Yarın başka birisi kayıt olursa, acaba benim delegeliğimi elimden alır mı diye endişeye kapılıyor. Ama kayıtlı üyenin esas görevi bu değil. Onların görevi, partiye oy kazandırmak. Parti tüzüğünde yazıyor. Partiye oy kazandırmak, partiye yandaş kazandırmak, seçim dönemlerinde çalışmak ve oyu arttırmak.
Sen ben olayı var ya, kongrede ya beni seç ya da benim dediğimi destekle. Şahinbey ve Şehitkamil’de 9’ar Belediye Meclis üyemiz, 2 milletvekilimiz var, arkadaşlarımız hallerinden mutlular, mesutlar. Yani bir girdap sürüp gidiyor” şeklinde konuştu.
Bu makamda oturalım, bu makamda
benim dediğim adam otursun kaygısı taşıyoruz
İl kongresinde 634 delegenin oy kullanacağını söyleyen Neşet Uçar, “CHP’de esas sorunumuz şeffaflık. Mesela şunu tüzüğümüze koyabiliriz; bir önceki seçimden daha düşük oy oranı almışsam istifa etmiş sayılırım. Gaziantep’te il başkanlığına benim bildiğim iki arkadaşımız aday. Bir hedef koymak lazım. 1999 yılında CHP 9,8 ile barajın altında kaldı. Ama biz milletvekilliğinde o zaman yüzde 13 aldık. Şimdi en son bildiğim kadarıyla Türkiye ortalaması 25,8, biz yüzde 16-17’lerdeyiz. 1999 veya 2002’den bu yana hepimiz suçluyuz” diyen Neşet Uçar, “Kendi iç meselelerimizle uğraşıyoruz. Kaygı taşıyoruz. Yani bu makamda oturalım, bu makamda benim dediğim adam otursun kaygısı taşıyoruz. Öz güvenimiz yok. Öz güveniniz olursa ben herkesle yarışırım diyebilirseniz, partiyi aşmış olursunuz. Ama maalesef il binamız burada işte. Kaç kişi geliyor, kaç kişiyi çağırıyoruz, ben sizi davet edersem gelirsiniz. Çünkü bir ilgi ve çağrı var bana dersiniz. Ama bunu yapmıyoruz. İktidar olmadıklarından dolayı belli basın mensuplarıyla mesafeli durabiliyorlar, ama bunu aşmanın yolları var. İnsanlar basın açıklamasına gelmezlerse siz yerelde Gaziantep’in gündemini yakalayarak iletişim araçlarıyla ulaştırabilirsiniz. Gündemi yakaladığınızda insanlar yazarlar” şeklinde konuştu.
Ahlaki olarak sol, sosyal demokrat
bir anlayışa doğru gitmeliyiz
CHP’li Neşet Uçar, “Son 15 yılda insanlar her yere aday olmayı kendilerinde hak gördüler” derken, “Mesela oturup düşünmek lazım ben meclis üyeliliği yeterliliğini kendimde görüyor muyum? Ben de il yönetimine adayım, o kapasiteyi kendimde görüyor muyum diye.. Ahlaki olarak değişmeliyiz. Ahlaki olarak sol, sosyal demokrat bir anlayışa doğru gitmeliyiz. Bunu da partinin kanaat önderleri örnek olursa yapabiliriz. Onlarda elini çekmiş veya düzene ayak uyduruyorlar. Önümüzde 2019 İlkbahar’ında yerel seçim var, sonbaharında da Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimi var. İnanın bu şartlarda gidersek formalite gereği belediye başkan adayı göstermiş oluruz. Biz sosyal demokratız diyoruz, diyoruz ki milletvekilliği seçimi illaki ön seçimle olacak, meclis üyeliği seçimi illaki ön seçimle olacak, belediye başkanlıklarını konuşan yok” dedi..
İyi mesaj verirseniz, farkı sonuç çıkıyor
“Bu zihniyetle Cumhuriyet Halk Partisi çizgisinden Atatürk çizgisinden Sosyal Demokrat çizgiden çıkmış oluyoruz” diyen Neşet Uçar, “600 yıllık ümmet toplumundan geliyoruz. Bunu hemen 10-20-50 yılda aşamayız. Partilerin belli kesimlerde kalıplaşmış oyları var, ama bu son 7 Haziran’da da gözüktü aslında. İyi mesaj verirseniz, farkı sonuç çıkıyor. Terörist olmamak kaydıyla Güneydoğu’daki Kürt kökenli insanlara çok farklı bakmalıyız, insan olduğu için bakmalıyız. Şu kaygıyı taşıyoruz; ona öyle bakarsak, İç Anadolu veya Ege’den oy kaybederiz. Bana göre 2019 çok önemli, ama orta vadede hedef koymalıyız. Hedefimiz temel politikaları belirleyerek 5 yıl sonrası demeliyiz. Ama maalesef siyasetçi çok tahammüllü değil. Almanya’da bir Liberal kendine hedef koyarak geldi. Avrupa’nın birçok ülkesinde böyle” diye konuştu.

Türkiye’nin en önemli gündemlerinden birisinin de ekonomi olduğuna da değinin Uçar, “Dış ticaret açığımız gittikçe büyüyor, bundan bir yıl önce Kredi Garanti Fonu adı altında dağıtılan fonlardan dolayı müthiş iflaslar ve dolandırıcılıklar yaşanıyor. Komaya giren bir insana risk alırsınız, dersiniz şu ilacı vereyim ya öldürürüm ya kurtarırım dersiniz. Bu Kredi Garanti Fonu toplumu dolandırmak için insanları cesaretlendirdi. Teminatın olmadan sana 1 milyondan tut 100 milyona kadar kredi veriyorum dedi. Adam sıfır noktasında birden 100 milyonluk bir kaynak buluyor. 100 milyon buradan 50 milyon da piyasadan vururum 150 milyon ile rahat rahat yaşarım diyor. Ekonomi 2018’de çok büyük etken olacak. Bütün çözüm Genel Merkez de ve Genel Başkanda. Oyunuzu arttırmadığınız sürece Gaziantep’te hiç kimseyi Milletvekili atamayacağım diyecek. Çözüm yolları çok, bizim oyumuz yüzde 17 ve biz bunu nasıl arttıralım ki ön seçim olsun da biz de bir yerlere seçilelim diye uğraşılması lazım” diye sözlerini tamamladı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *