ANASAYFA arrow right Güncel

Çocuklar enstrüman kullanmayı öğreniyorlar

Çocuklar enstrüman kullanmayı öğreniyorlar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.53
Gaziantep'te müzik öğretmenleri tarafından yeteneği doğrultusunda seçilen 7-13 yaş arasındaki 100 öğrenciye, uzman eğitmenler eşliğinde bağlama, keman, ney, gitar ve ritm kursu veriliyor. ''Yetenekli Çocuklar Korosu'' projesi çerçevesinde 15 okuldan müzik öğretmenleri tarafından seçilen ve daha önce de bir müzik enstrümanı kullanan öğrenciler bir ilköğretim okulunda açılan kursa devam ediyor. Kursiyerlerin bu çerçevede güzel sanatlar lisesi hatta konservatuvara hazırlanması hedefleniyor. Proje Koordinatörü Mehmet Ali Polat, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen proje kapsamında verilen kursa isteyen herkesin katılamadığını söyledi. Müzik öğretmenleri tarafından seçilen öğrencilere uzman eğitmenler eşliğinde bağlama, keman, ney, gitar ve ritm kursu verildiğini ifade eden Polat, şunları anlattı:
''Kursa katılan 7-13 yaş aralığındaki öğrencilerimizin bazılarının güzel sanatlar lisesini kazanmasını hedefliyoruz. Öğrencilerimiz zaten bu proje öncesinde de enstrüman kullanıyordu. İleride bu enstrümanları kullanmasalar bile müzik aletlerinin onların bir arkadaşı ya da dostu olmasını istiyoruz. Proje sayesinde öğrenciler birçok şeyi enstrümanlarla dile getirme imkanı bulacak. Öğrencilerimiz arasında konservatuvarı hedefleyenler de var. Proje bitiminde öğrencilerimiz bir konser verecek.''
Küçük yaşta bir müzik aletiyle tanışan çocukların eğitimle ileride kendilerini daha çok geliştirebileceğini aktaran Polat, ''Enstrüman kullanmaya küçük yaşlarda başlamak gerekir. Çünkü belli bir yaştan sonra çocukların el yapıları enstrümana uyum sağlamakta zorlanacaktır'' dedi.
Proje tamamlandıktan sonra da öğrencilerle irtibatı kesmemeyi hedeflediklerini belirten Polat, böylelikle projenin çocukların hayatında yaptığı değişikliklerden haberdar olacaklarını vurguladı.
-''Her çocuk yeteneklidir''
Müzik öğretmeni ve kurs öğreticisi Kahraman Özgür İğneler ise 12 yıldır müzik öğretmenliği yaptığını, öğrencilere temel eğitimle birlikte keman eğitimi verdiğini belirtti.
Her çocuğun yetenekli olduğunu düşündüğünü ifade eden İğneler, ''Hiçbir zaman çocukları yeteneksiz olarak düşünmüyorum. Her çocuktan bir şeyler çıkarabileceğimiz inancındayım. Ben çok mutluyum. Çünkü hiç kemanı olmayan öğrenci bile bu proje sayesinde kemana sahip oldu. En azından kemanı nasıl kullanabileceklerini biliyorlar. Burada çocuklar kendilerini geliştirdiler. Öğrenciler evlerinde bazı parçaları çalıp burada bizimle paylaşıyorlar'' diye konuştu.
Lise öğrencisi Yuşan Semih İlban (13) da müzik konusunda yetenekli olduğunun düşünülmesinin kendisini mutlu ettiğini, ileride konservatuvara gitmeyi hedeflediğini kaydetti.AA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *