ANASAYFA arrow right Güncel

Çoğunlukçu ve demokrat olacağız toplumun her noktasına ulaşacağız

Çoğunlukçu ve demokrat olacağız toplumun her noktasına ulaşacağız
YAYINLAMA: 24 Ekim 2024 / 18.18
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2024 / 18.18

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi Başkan Adayı Ergün Yanargöz, ‘’Tekçi değil, çoğunlukçu ve demokrat olacağız. Toplumun her noktasına ulaşacağız. Seçimden seçime köylere gitmeyeceğiz. İnsanların sorunları ile kendi sorunumuz gibi ilgileneceğiz. Toplumsal sorunlara karşı göğüs gereceğiz. İnancımızın gereği olan cemlerimizi, inanç kurulumuzu, dedeler kurulumuzu yeniden düzenleyip aktif hale getireceğiz’’ dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi, hafta sonu genel kurula gidiyor. 4 binin üzerinde üye yeni şube başkanını seçmek için sandık başına gidecek.

İnsanlar bu yapının gitmesi istiyorlar

‘İnsanlara neden aday olduğumuzu anlattıkça son 15 yılda köhneleşmiş hatta kimi noktalarda yozlaşmış bu yapının gitmesini istiyorlar’ ifadelerini kullanan Yanargöz, insanlara dokundukları ve birebir temas ettiklerinin altını çizdi. ‘’Alevi Kültür Derneği Düztepe Cem evi ve Yunus Emre Cem evinin çok atıl bölgeleri bulunuyor. Saz ve semah kurslarının daha aktif hale gelmesinin yanı sıra eğitim süreçlerinde destek olmak istiyoruz. Yani YKS ve LGS kursları açmayı düşünüyoruz. Ayrıca derneğimizin gelirinin bir kısmını üniversite okuyan özellikle kız öğrencilerine burs olarak vereceğiz’’ açıklamasını yaptı.

Kadınları, STK’larda daha aktif şekilde görmek istiyoruz

Yanargöz, ‘’Toplumun derneğe yeniden kanalize olması için hafta sonları etkinlikleri planlıyoruz. Gençlerimizi bir araya getirmek için önce Gaziantep sonrasında ise bölgesel olarak ‘Gençlik çalıştayı’ düzenlemeyi planlıyoruz. Gaziantep özeline gençlik kampları düşünüyoruz. Kadınları, Sivil Toplum Örgütlerinde daha aktif bir şekilde görmek istiyoruz. Onun içinde kadınlara yönelik etkinlikler, çalışma kursları açmayı düşünüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Değişim Alevi Kültür Derneği Düztepe Cem evini yeniden ayağa kaldıracak

Köylerde düzenli bir şekilde birlik cemleri, Perşembe cemleri düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Yanargöz, ‘’Dedemizin huzurunda ‘Dara’ çekilip, halk tarafından sorgulanan olmanın yanı sıra yaptığımız işin her noktasında en büyük kapımız olan ‘Rızalık’ kapısını elimizden geldiği kadar kollayacağız. Seçim çalışmalarında üye olduğunu bildiğimiz ama listelerde ismini görmediğimiz kişilerle karşılaştık. Bunların isimleri silinmiş. Bugüne kadarki yönetimler halkın talep ve isteklerini karşılamamışlar. Değişimin şart olduğunu söylüyorlar. Çünkü bu değişim Alevi Kültür Derneği Düztepe Cem evini yeniden ayağa kaldıracak’’ şeklinde konuştu.

Mevcut yapının siyasallaştığı yönünde şikayetlerin olduğuna dikkat çeken Yanargöz, ‘’Siyasallaşma çok ciddi sıkıntılar ortaya çıkarıyor. Sivil Toplum Örgütlerine siyasi partilerin üzerinden gidilmesi büyük bir sorun. Seçimleri kazandığımızda hiçbir siyasi parti ile dolaylı ya da doğrudan hiçbir bağımız olmayacak. Çünkü Alevi Kültür Derneği Düztepe Cem evini Alevice yönetmek istiyoruz’’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *