İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel, “Sitelerimiz üzerinden haberlerimizin yabancı dillere çevrilmesini sağlamalıyız. Haberleri ne kadar çok tekrar edersek o kadar olumlu geri dönüş alırız. Daha çok turizm haberi yapmalıyız ve haftalık turizm sayfaları oluşturmalıyız. Kente gelen turistlerle konuşup haberleştirmeliyiz” açıklamasında bulundu.
Gazeteciler eğitime büyük ilgi gösterdi
Gazetecilerin eğitime büyük ilgi gösterdiklerini dile getiren Demirel, “Gazeteciler, eğitimi çok dikkatli bir şekilde takip ediyorlar. Bu da turizmin gazeteciler tarafından ciddiye alındığını ve önemsediğini gösteriyor. Zaten Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı Eğitimi’ Türkiye’de ilk. Aslında yapıyoruz, ancak ne yaptığımızın farkında değiliz. Ayrıca ne yapılabilirin üzerinde çok kafa yorulmamış olabilir. Buna dikkat çekiyoruz” dedi.
Şehrin medyası turizmi doğrudan etkiliyor
Şehrin medyasının turizmi doğrudan etkilediğine dikkat çeken Demirel, “Gaziantep medyasının ne kadar güçlü olduğunu yapılan haberlerden gördük. ‘Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı Eğitimi’ haberlerini son derece yaygın ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler. Diğer şehirlerde de devamının geleceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Demirel, “Turizm gazeteciliği dünyada ve Türkiye’de nasıl yapılıyor, dünyada turist sayısı nedir, pandemiden sonra nasıl bir gelişme bekleniyor, konaklama, gastronomi, kültürel ve tarihi kodları nasıl haberleştirebiliriz, etkileyici başlık, ilgi çekici spotu nasıl olur? Hedef kitlenin Türkiye değil, dünya olması gerekiyor. Çünkü artık dijital bir imkân var” şeklinde konuştu. Adem Kesenek
