ANASAYFA arrow right Güncel

''Engelli dostu Gaziantep'i oluşturmak hepimizin görevidir''

''Engelli dostu Gaziantep'i oluşturmak hepimizin görevidir''
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.55
Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, engelli dostu Gaziantep'i oluşturmanın herkesin görevi olduğunu belirtti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, engelli dostu Gaziantep'i oluşturmanın herkesin görevi olduğunu belirtti.
Mazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, modern şehircilik anlayışını yerleştirmek ve ''Engelli Dostu Gaziantep'' oluşturmak için özürlülerin ulaşılabilirliğini artırmak konusunda çalışmalar yapıldığını ifade etti. Özürlü vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulması, hem sosyal devlet anlayışının, hem de vicdani sorumluluğun bir gereği olduğuna vurgu yapan Mazıcıoğlu, ''Bütün insanlarımıza olduğu gibi, özürlü kardeşlerimize de daha güzel, daha yaşamaya değer bir Türkiye sunmanın gayreti içerisindeyiz. Engelli dostu Gaziantep'i oluşturmak hepimizin görevidir'' dedi.
Binaların özürlülerin erişilebilirliğine uygunluğunun sağlanması hususunda Gaziantep'te de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün çalışmalarına devam ettiğine vurgu yapan Mazıcıoğlu, şunları kaydetti:
''1 Temmuz 2005 tarihinde çıkarılan 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da verilen yedi yıllık süre 07 Temmuz 2012 tarihinde sona erecek. Binaların özürlülerin erişebilirliğine uygunluğunu sağlamak hususunda Gaziantep'te de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışmalarına devam etmektedir. İmar Kanunu ve ilgili yönetmeliklerinin uygulanması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkisinde olup, yönetmeliklerde kamu kurum ve kuruluşlarına verilen sorumlulukların eksiksiz yerine getirilmesinde denetleyici rol üstlenecektir.
Söz konusu kanunun geçici 2. maddesinde kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapıların, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel altyapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapıların özürlülerin erişebilirliğine uygun duruma getirileceği, geçici 3. maddesinde de, Büyükşehir belediyeleri ve belediyelerin, şehir içinde kendilerince sunulan veya denetimlerinde gerçekleştirilen toplu taşıma hizmetlerinin özürlülerin kullanımına uygunluğunu sağlayacağı hüküm altına alınmıştır. Bu uygulamaların gerçekleştirilmesi için tanınan yedi yıllık süre 7 Temmuz 2005 tarihinde başladı.''AA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *