ANASAYFA arrow right Güncel

Esnaf, kredi kartları ile çarkını döndürmeye çalışıyor

Esnaf, kredi kartları ile  çarkını döndürmeye çalışıyor
YAYINLAMA: 17 Ekim 2024 / 18.44
GÜNCELLEME: 17 Ekim 2024 / 18.44

Esnafın durumunun iyi olmadığını dile getiren Gaziantep Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava, ek vergilerden dert yandı

Esnafın krediye boğulduğunu ve ödeyemez halde olduğuna dikkat çeken Alkava, ‘’Hacizler almış başını gitmiş. Esnaf kredi kefaletlerinde para var ama alacak esnaf yok. Esnafın yüzde 100’ünün kredi borcu var. Esnaf, kredi kartları ile çarkını döndürmeye çalışıyor. Küçük esnafın beli büküldükçe bükülüyor’’ dedi.

Sektörümüz her geçen gün kan kaybediyor

İşlerin durgun olduğunu sözlerine ekleyen Alkava, ‘’Ülkede ekonomik bir kriz var. Dolayısıyla geçen ay 50 esnafımız odadan kaydını sildirdi. Ekonomik kriz devam ettiği sürece bu sayısının artmasından endişe ediyoruz. Devletin, esnafın sorunlarını çözecek bir programının olması lazım. Çünkü sektörümüz her geçen gün kan kaybediyor, mum gibi eriyor’’ tespitini yaptı.

Sezondan umduğumuzu bulamadık

Esnafın sezondan umduğunu bulamadığını ifade eden Alkava, ‘’Beklentilerimiz sezonun çok altında kaldı. Hiçbir zaman böylesine durağan bir döneme rastlamadık. Bu durağan dönem ne kadar sürer bilmiyoruz ama bir de ek vergiler çıkıyor. Bu konuda da sıkıntı yaşıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Kimin eli kimin cebinde belli değil

Girdi maliyetlerine değinen Alkava, ‘’Bu hafta aldığımızı bir sonraki haftaya aynı fiyata alamıyoruz. Dolar yükseldi deyip ürüne zam yapıyor, ancak biz zammı tarifemize yansıtamıyoruz. Şu anda kimin eli kimin cebinde belli değil. Böyle bir piyasa var. Bu konuda denetimlerin arttırılması gerekiyor’’ ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *