Borç dolayısıyla yapılan haciz işlemlerinde koltuk, masa, halı, sandalye, TV gibi ev eşyalarına el konamayacak. MHP'nin kanun teklifine AKP ve CHP'de destek verirse Türkiye'de bir zihniyet devrimi yaşanacak.
Bankacılık sistemindeki çarpıklıklar yüzünden parası olmayana kredi ve kredi kartı dağıtılan Türkiye'de özellikle son 10 yılda yaşanan haciz olayları toplumda ciddi anlamda sosyal çatışmalara neden oldu.
Borç dolayısıyla uygulanan haciz işlemlerinde koltuk, buzdolabı, masa, sandalye, TV gibi ev eşyalarının kapsam dışı tutulması istendi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve arkadaşlarının kanun teklifi uyarınca, haciz işlemleri sadece "Para, kıymetli evrak, antika eşya, ziynet ve madeni süs eşyaları" için yapılabilecek. TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, ekonomik durum nedeniyle vatandaşların icralık olduğunu ve evlerine haciz geldiği, bir bölümünün de her an haciz korkusu ile yaşadıkları belirtildi.
İntihar edenler var
Gerekçede "Evinden eşya kaldırılan vatandaşlar arasında intihar eden, cinnet getiren, yakınlarına zarar verenler vardır. Ailenin yakınları ve komşularına karşı saygınlığı zedelenmekte, borçlunun yanı sıra, eş ve çocuklar da mağdur olmaktadır. Evden eşya kaldırmak kimi zaman da, alacaklı tarafından şantaja dönüştürülmektedir" denildi.
Hacze gelen memurların masa sandalye, koltuk gibi ev eşyalarını aldıkları, bunun çağdışı bir uygulama olduğu ve evden alınan bu tür eşyanın da, haciz masraflarını karşılamayıp, depolarda çürüdüğü hatırlatıldı. Kanun teklifinde, İcra İflas Yasası'nın değiştirilerek, haciz işlemlerinin sadece "Para, kıymetli evrak, antika eşya, ziynet ve madeni süs eşyaları" için uygulanabilmesi istendi. Teklif, TBMM Adalet Komisyonu ile Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. SHA

YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.40
İlginizi Çekebilir

Küçükbaş hayvan ihracatı açılmalı
#Güncel / 01 Temmuz 2025

Yangınlar tuzu-biberi oldu
#Güncel / 01 Temmuz 2025

Sınavlar anlamaya, eğitim ezbere dayalı
#Güncel / 01 Temmuz 2025

SANKO Dış Ticaret 139’uncu sırada yer aldı
#Güncel / 01 Temmuz 2025

Yenileme bedeli 7 bin 438 TL'ye yükselecek
#Güncel / 01 Temmuz 2025

Antep’te FETÖ operasyonu
#Güncel / 01 Temmuz 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *