ANASAYFA arrow right Güncel

Fırat’ın suyunu Gaziantep sanayicisi ile buluşturacağız

Fırat’ın suyunu Gaziantep  sanayicisi ile buluşturacağız
YAYINLAMA: 21 Temmuz 2024 / 16.30
GÜNCELLEME: 21 Temmuz 2024 / 16.30

“Bundan sonra amacımız temiz çevre, temiz OSB olarak suya dayalı üretimler yapmak”

İnşası devam eden Fırat-OSB Su İsale Hattı ile Fırat Nehri’nin bereketli suyu sanayi bölgesine ulaştırılarak üretimde su sıkıntısı çözülecek. Proje, 2024 yılının sonunda tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. 

Bizim için hayaldi

Projenin geçmişten gelen büyük bir hayali gerçekleştireceğini vurgulayan GAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek ise şu ifadeleri kullandı: “2 yıl önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile protokol imzalamıştık. Bu konuda çok büyük destek verdi önümüzü açtı. Geçen yıl bu projenin ihalesini yaptık 55 kilometrelik hattın bir fiil olarak 43 kilometresinin imalatı tamamlandı. 3-4 ay içerisinde kalan suyun altyapısını tamamlayarak 2024’ün sonunda Fırat’ın suyunu Gaziantep sanayicisi ile buluşturacağız. Bizim için hayaldi. Büyük bir eser ve bu konuda Bundan sonra da amacımız temiz çevre temiz OSB olarak suya dayalı üretimler yaparak önümüz açılacak.”

İhtiyaç duyulan enerji, kurulumu süren 50 megavatlık güneş enerjisi santralinden sağlanacak

Sanayi bölgelerinin Fırat Nehri'nim suyunu kullanmaya başlamasıyla şehir şebekelerine bağlılıkları tamamen ortadan kalkacak, şehre verilen su miktarı artacak. Böylelikle şehrin içme suyu yönetimi de büyük ölçüde rahatlayacak. Fırat Nehri’nden gelecek suyun 400 metre rakımdan 800 metre rakıma terfisi için ihtiyaç duyulan enerji, kurulumu süren 50 megavatlık güneş enerjisi santrallerinden sağlanacak. 

Projenin önemli kısmı tamamlandı

Gaziantep’in lokomotif konumundaki sanayisinin suya kesintisiz, kaliteli ve daha ucuza kavuşmasıyla suya dayalı üretim çeşitliliği artacak. Proje ayrıca yer altı su kaynaklarının korunması bakımından büyük yararlılık sağlayacak, doğal denge korunacak. Yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Fırat Nehri’nden gelecek su için 43 kilometrelik bölümde çelik boru yerleştirme ve inşaat çalışmalarında sona gelinerek projenin önemli kısmı tamamlandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *