ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep Captagon ve sahte parada birinci

Gaziantep Captagon ve sahte parada birinci
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.58
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.58
2012 yılı istatistikleri çarpıcı sonuçları gözler önüne serdi

Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, 2012 yılında kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede yaptığı operasyonlar ve yakalamalar ile sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesinde değil Türkiye genelinde başarıya imza atılarak gözle görülen bir yükseliş kaydedildiği vurgulandı.

Bin 152 kişi tutuklandı.
Uyuşturucu ile mücadelede, yalnız yapılan operasyonlar ile sınırlı kalmayıp eğitim ve bilgilendirme çalışmalarıyla vatandaşın sevgi ve güveninin kazanıldığı belirtilen açıklamada, “2012 yılı istatistikleri çarpıcı sonuçları gözler önüne sermektedir. Operasyonlar genelinde tutuklamalara bakıldığında ise bin 152 kişinin tutuklandığını görmekteyiz. Yine yapılan operasyonlar neticesinde maddi değeri yüksek oranlarda suça konu olan malzeme ele geçirilmiştir” denildi

Ülkemiz ekonomisine hissedilir ölçüde katkıda bulunan ve kaçakçılığa yönelik operasyonlarıyla kaçakçılara yapılan etkin darbelerle akaryakıttan sigaraya, içkiden gıda ürünlerine kadar geniş bir yelpazeye yayılan kaçak ürünler ele geçirildiği belirtilen açıklamada, “Kaçak ürünlere geçit vermemek için çalışmalar sürmektedir. 53 bin 821 adet Captagon yakalaması ile Türkiye'de birinci sırada, 18 kilo 320 gram kokain yakalaması ile 3. sırada, 722 kilogram eroin yakalaması ile 4. sırada, 3 ton 284 kilogram esrar yakalaması ile 7. sırada, 241 bin 242 adet sahte para yakalaması ile 1. sırada, 185 Ton 544 kilo gümrük kaçağı çay yakalaması ile 2’ci sırada, 1 milyon 146 bin litre kaçak akaryakıt yakalaması ile 4. sırada, 17 bin 567 adet gümrük kaçağı cep telefonu yakalamalarında 3. sırada, 3 Milyon 876 bin paket gümrük kaçağı sigara yakalaması 7. sırada yer almıştır” denildi.

“Yakalanan silahlar içinde ‘Finduk
da demir vardır onun için öteyür’
Yapılan operasyonlarda kimi zaman gülümseten kimi zaman düşündüren, işte yurdum insanı dedirten manzaralara rastlanıldığı belirtilen açıklamada, “Yakalanan silahlar içinde ‘Finduk da demir vardır onun için öteyür’ diyen şüpheli evinde bir miktar eroin bulunan şahsın ‘Şeker hastası olan dedeme iyi geliyor’ açıklamaları en dikkat çeken hafızalarda kalan örnekler olmuştur” şeklinde örnekler verildi.

Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere her türlü sahtecilik, kaçakçılık ve organize suçların işlenmesinin önüne geçilmesine yönelik 2013 yılında da mücadelemizi suça ve suçluya karşı sürdürecek; vatandaşlarımızdan aldığımız destek ve güven ile sürdüreceğiz” dedi.
Örnek POS operasyonu
Gaziantep’te pos cihazı ile tefecilik olaylarına karşı yapılan başarılı operasyonla, çok sayıda pos cihazı ve kredi kartı ele geçirilerek bu alanda Türkiye genelinde örnek bir operasyona imza atıldı.

Uyuşturucu kullanımı had safhada
Öte yandan, uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonlarda polisin hassasiyeti de gözlerden kaçmadı. 2012 yılında bir operasyon kapsamında takip yapan polis, sokakta bulunan çocukların operasyondan etkilenmemesi için sivil polisler tarafından şeker dağıtılarak çocuklar bölgeden uzaklaştırmıştı. Yine başka bir operasyonda takip yapan polisin kamerasına takılan bir uyuşturucu bağımlısının yalvarışı, izleyenlerin yüreğini burkmuştu. Uyuşturucu bağımlısı gencin kendisine eroin vermesi için satıcıya saatlerce yalvarması, kameraya takılmıştı.
Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın operasyonların aralıksız sürdürüleceğini ifade ederek, “Başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere her türlü sahtecilik, kaçakçılık ve organize suçların işlenmesinin önüne geçilmesine yönelik 2013 yılında da mücadelemizi suça ve suçluya karşı sürdürecek, vatandaşlarımızdan aldığımız destek ve güvenle Gaziantep polisi olarak başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Huzurlu ve güvenilir bir kent olan marka şehrin yıldızı parlamaya devam edecektir" dedi.İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *