Akademisyen Ahmet İnsel Radikal Gazetesi’nde yer alan köşesinde Gaziantep’teki terör eylemi ile Uludere arasında ne fark olduğunu yazdı
Devletin bir takım eylemlerini savunurken, kendisini bir anlamda terör örgütünün yerine koyduğuna dikkat çeken İnsel, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda Gaziantep’te meydana gelen patlama ile Uludere’de devletin yaptığının arasında yalnızca hukuki konum farkı olduğuna vurgu yaptı.
Başbakan Türkiye devletinin neden
olduğu bir katliamla silahlı bir örgütün
eylemini aynı kafaye koymuyor mu?
Ahmet İnsel, “Başbakan Uludere katliamı nedeniyle devletin özür dilememesini, hatta tersine maktullerin zanlı olduklarının ima edilmesini, bu katliama neden olan sorumluların ortaya çıkarılmamasını eleştirenlere, Gaziantep’te veya Ankara’da Kurumlar Caddesi’nde patlatılan bombaları neden aynı ısrarla eleştirmediklerini soruyor. Dolayısıyla Türkiye devletinin neden olduğu bir katliamla silahlı bir örgütün veya bir terör eylemcisinin eyleminin aynı kefeye konmasını istemiş olmuyor mu? Bunun farkında mı?” diye yazdı.
Uludere ile Gaziantep aynı
İnsel, Başbakan Erdoğan’ın İsrail’in eylemlerini kınarken, Hamas’ın eylemlerini aynı şiddetle eleştirmediğini, Uludere’yi eleştirenlere de her seferinde, Gaziantep’teki patlamayı örnek gösterdiğini vurguladığı yazısında şu görüşlere yer verdi: “Bugün Başbakan Erdoğan İsrail’in insanlığa karşı suç niteliğindeki ağır insan hakkı ihlallerini eleştirirken Hamas’ın silahlı kanadının İsrail topraklarına doğru körlemesine yolladığı füzeleri aynı kefeye koymuyor. Ama Uludere’de devletin silahlı kuvvetlerinin bilerek veya yanlışlıkla yaptığı, bir kısmı çocuk 34 sivil yurttaşının ölümüyle sonuçlanan hava saldırısı gündeme getirildiğinde, “Gaziantep’i neden konuşmuyorsunuz?” diyor. 20 Ağustos’ta Gaziantep’te bir polis merkezi yakınında bomba yüklü bir araç patlamış ve 9 yurttaşımız ölmüş 70’e yakını yaralanmıştı. PKK’nın bir kolunun düzenlediği iddia edilen bu eylem elbette bir terör eylemiydi. PKK bunu sahiplenmedi.”
Ahmet İnsel’in dün Radikal Gazetesinde yer alan yazısı şöyle:
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.53
İlginizi Çekebilir
Epstein suç ağının Türkiye ayağı soruşturuluyor mu?
#Güncel / 09 Şubat 2026
Dünya fosil yakıtlardan kurtulup yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiyor
#Güncel / 09 Şubat 2026
Gerçek değerinden gayri menkul satmayanlar ifadeye çağırılıyor
#Güncel / 09 Şubat 2026
Aracını başkasına kullandırana 198 bin 180 lira para cezası
#Güncel / 09 Şubat 2026
24 ilde uyuşturucu operasyonlarında 144 şüpheli yakalandı
#Güncel / 09 Şubat 2026
İstanbul merkezli 16 ilde 'yatırım vaadi'yle 127 milyon liralık vurgun
#Güncel / 09 Şubat 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
