ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep tarımı, hayvancılığı ve gıda sektörünün durumu konuşuldu

Gaziantep tarımı, hayvancılığı ve gıda sektörünün durumu konuşuldu
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2023 / 18.44
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2023 / 18.44
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla yapıldı.

AK Parti 27. dönem Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci’nin de konuk olduğu toplantıda, tahıl koridoru anlaşması, buğday taban fiyatı beklentileri, tarım ve hayvancılık sektöründe öne çıkan ihtiyaç ve beklentiler istişare edildi.

GTB heyeti olarak 22-25 Mayıs tarihleri arasında Türkiye Un Sanayicileri Federasyonunun Kıbrıs’ta “Üretimde Teknolojik Dönüşümler ve Küresel Riskler” temasıyla düzenlediği 17. Uluslararası Kongre ve Sergisine katıldıklarını kaydeden Akıncı, kongre ve serginin sektörün tüm bileşenleri adına son derece verimli geçtiğini ifade etti.

Kongrede un, makarna ve yem sanayicileri, tedarikçileri, değirmen makinecileri ve fırıncılık mamulleri üreticilerinin bir araya geldiğini vurgulayan Akıncı, düzenlenen çeşitli panellerde, Türkiye’nin buğday piyasaları ve geleceğe dönük beklentilerinin yanı sıra, iklim değişikliği, kuraklık, yeni ticaret dinamikleri ve doğal afetlerin tarım ve gıda sistemine etkileriyle ilgili gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunulduğunu sözlerine ekledi.

Meclis toplantısının son bölümünde ise AK Parti 27. dönem Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci, GTB meclis üyeleriyle istişarelerde bulundu.

Gaziantep tarımı, hayvancılığı ve gıda sektörünün değerlendirildiği görüşmede GTB Meclis üyeleri sektörleriyle ilgili talep ve önerilerini dile getirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *