Gaziantep Üniversitesi, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin soru önergesiyle TBMM gündemine taşındı.. Muharrem İnce, ayrıca kampüs içindeki kafeterya ihaleleriyle ilgili olarak verdiği soru önergesinde de, kantin sözleşmesinin kimler arasında yapıldığı ve bu sözleşmede ismi bulunan kişilerin kim olduğu konusunda da bilgi istedi
Gaziantep Üniversitesi Senatosu’nun, üç Gaziantep Milletvekili ile ilgili olarak özel ve ayrıcalıklı kararlar aldığı ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e, “Gaziantep Üniversitesi’ndeki milletvekili öğrencilerin kimler olduğunu ve hangi tarihte sınav sonucuyla öğrenci olduklarını” sordu.
Öğrenci vekiller Bakbak, Koçer ve Mazıcıoğlu
Gaziantep Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun Sabah’ın konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, sözü edilen vekil öğrencilerin Derya Bakbak, Nejat Koçer ve Halil Mazıcıoğlu olduklarını açıkladı. Derya Bakbak’ın doktora, Nejat Koçer’in ön lisans öğrencisi olduğunu belirten Coşkun, İ.Halil Mazıcıoğlu’nun “özel öğrenci” statüsünde belli dersler aldığını söyledi.
Vekiller için alınan özel kararlar
internet sitesine konulmadı
TBMM Başkanlığı’na Bakan Dinçer’in yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren CHP’li Muharrem İnce, “Gaziantep Üniversitesi’nin internet sitesinde 2012 yılı senato kararları bulunmaktadır. Ancak, 11 Eylül 2012 tarih ve 19 No’lu Üniversite Senatosu Tutanağı internet sitesinde neden duyurulmamıştır?” diye sordu.
GAZÜ’nün internet sitesinde yer almayan 19 Sayılı Senato kararında vekil öğrencilere özel olarak alınan kararlar yer alıyor ve şöyle deniliyor: “Milletvekili öğrencilerimizin çalışma ofislerinin Ankara’da Meclis binasında bulunması, ifa ettikleri yasama faaliyetleri ve yoğun iş yükleri nedeniyle 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren derslere devam zorunluluğunun bulunmaması, ara sınazlara katılmamaları halinde muaf olmaları ve final sınavlarının ilgili fakülte/yüksekokul/Meslek Yüksekokulu yönetiminin gözetiminde bir güne yerleştirilerek yapılması ve değerlendirilmesi, ayrıca bu öğrencilerimize, dönemsel kayıtlarda ders yükü limiti uygulanmaması ve bütünleme sınavlarında da yukarıda belirtilen şartlar doğrultusunda uygulama yapılmasının kabulüne.”
Eğitimcilerden eğitime saygısız uygulama
Vekillere özel ayrıcalıklar sağlayan GAÜN Senatosu’nun oy birliği ile aldığı senato kararında Başkan Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile üyelerden Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Cengiz Toraman, Prof. Dr. Akif Şirikçi, Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, Prof.Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, Yar. Doç.Dr. Yaşar Şimşek, Yar. Doç.Dr. Mehmet Aytekin, Yar. Doç.Dr. Durmuş Ali Söyler’in imzası bulunuyor.
İnce vekillere özel eğitim konusunu meclise taşıdı
İnce, Bakan Dinçer’den şu konularda bilgi istedi: “Gaziantep Üniversitesi’nin Milletvekili öğrencileri kimlerdir? Bu öğrenciler hangi tarihte hangi sınav sonucuyla öğrenci olmuşlardır? Üniversite Senatosu tarafından 11 Eylül 2012 tarihinde ‘Milletvekili öğrencilerimizin çalışma ofislerinin Ankara’da Meclis Binasında bulunması, ifa ettikleri yasama faaliyetleri ve yoğun iş yükleri nedeniyle; 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren derslere devam zorunluluklarının bulunmaması, ara sınavlara katılmamaları halinde muaf olmaları ve final sınavlarının ilgili Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu yönetiminin gözetiminde bir güne yerleştirilerek yapılması ve değerlendirilmesi, ayrıca bu öğrencilerimize dönemsel kayıtlarda ders yükü limiti uygulanmaması ve bütünleme sınavlarında da yukarıda belirtilen şartlar doğrultusunda uygulama yapılmasının kabulüne’ şeklinde aldığı karar yürürlükte midir? Bu karar yürürlükteyse, kararın hukuki dayanağı ve hukuka uygunluğu nedir? Milletvekili öğrenciler için böyle bir düzenleme yapılmasının gerekçesi nedir? Milletvekiline özel sınav yönetmeliğine aykırı bu düzenlemenin iptali için bir girişimde bulunacak mısınız? Gaziantep Üniversitesi’nde kaç öğrenci bulunmaktadır ve bu öğrenciler bu karardan yararlanabilir mi? Bu kararın alındığı toplantıda Üniversite Senatosu’nda 11 üyenin bu karara katıldığı, diğer üyelerin bu karara imza atmadığı yönündeki iddialar doğru mudur?”
Kampus içindeki kafe ihaleleri de meclis gündeminde
İnce, Dinçer'e yönelttiği başka bir soru önergesinde ise Gaziantep Üniversitesi Rektörlük binası ile yemekhane arasında bulunan Tomruk Kantin/Cafe yapılmasının hangi tarihte kararlaştırıldığını, kantin yeriyle ilgili ihale yapılıp yapılmadığını öğrenmek istedi.
Muharrem İnce, “Gaziantep Üniversitesi Rektörlük binası ile yemekhane arasında bulunan Tomruk Kantin/Cafe yapılması hangi tarihte kararlaştırılmıştır? Bu kantin/cafe yeri ve açılması üniversite plan ve programında var mıdır? Var ise, hangi tarihte ve hangi kararla programa alınmıştır?
Bu kantin yeri ile ilgili olarak ihale yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi usulle yapılmış, ihale ilanı nerde yayınlanmış ve bu ihaleye kimler girmiştir?
Kantin yerinin belirlenmesi sürecinde üniversite rektörü ile yeri inceleyen AKP Milletvekili var mıdır? Var ise bu AKP Milletvekili kimdir? Üniversite rektörünün bu kantin işinin yanlış olduğunu ifade eden çalışma arkadaşlarına ben rektörlük seçimleri öncesinde Milletvekiline söz verdim dediği yönündeki iddialar doğru mudur?
Bu kantinin kirası ne kadardır? Kira bedeli neye göre belirlenmiştir? Üniversite içinde kiraya verilen kaç kantin bulunmaktadır? Bu kantinlerin kira bedelleri nedir? Kiralayan kişi veya kurumlar kimlerdir?
Kantin sözleşmesi kimler arasında yapılmış ve bu sözleşmede ismi bulunan kişiler kimlerdiré diye sordu. İnce, kantin sözleşmesinin kimler arasında yapıldığı ve bu sözleşmede ismi bulunan kişilerin kim olduğu konusunda da bilgi istedi.SHA
Derya Bakbak
Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik–Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu olan ve
Yüksek lisansını Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nde bitirdiği belirtilen Derya Bakbak, Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nde doktora programına devam ediyor.
Nejat Koçer
Eskişehir İ.T.İ.A.'da devam ettiği eğitimini yarıda keserek iş hayatına atılan Nejat Koçer’in bir aftan yararlanarak GAÜN’ün ön lisans programına başvurduğunu belirten GAÜN Rektörü
Koçer’in Gaziantep Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi programında eğitimine devam ettiğini açıkladı.
Halil Mazıcıoğlu
1979 yılında Yıldız Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi’ni bitiren Halili Mazıcıoğlu’nun 1986 yılında aynı üniversitede Isı Proses dalında yüksek lisansını tamamlayarak Makina Yüksek Mühendisi unvanını aldığı ve şu anda da Gaziantep Üniversitesi’nde özel öğrenci statüsünde ders aldığı öğrenildi.
2012 Senato Kararları
Üniversite Senatosunun 09.10.2012 tarih ve 21 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 18.09.2012 tarih ve 20 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 17.08.2012 tarih ve 18 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 14.08.2012 tarih ve 17 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 17.07.2012 tarih ve 16 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 26.06.2012 tarih ve 15 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 20.06.2012 tarih ve 14 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 07.06.2012 tarih ve 13 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 22.05.2012 tarih ve 12 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 08.05.2012 tarih ve 11 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 19.04.2012 tarih ve 10 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 18.04.2012 tarih ve 09 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 03.04.2012 tarih ve 08 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 27.03.2012 tarih ve 07 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 06.03.2012 tarih ve 06 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 21.02.2012 tarih ve 05 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 15.02.2012 tarih ve 04 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 27.01.2012 tarih ve 03 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 25.01.2012 tarih ve 02 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 17.01.2012 tarih ve 01 nolu toplantı tutanağı
Rektör Coşkun’un dün akşam saatlerinde yaptığı açıklama aynen şöyle: “Hali hazırda Gaziantep Üniversitesi’nde kayıtlı milletvekili olan üç öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi, 09.02.2011 tarihinde doktora programına başlamış olup eğitimine devam etmektedir. Bir diğeri, Yükseköğretim Kurulu 6111 sayılı af yasası kapsamında Eskişehir Anadolu Üniversitesine kayıt yaptırmış ve aynı kanunun “173 sayılı maddesi; -GEÇİCİ MADDE 58-” hükmü gereğince Üniversitemizin Ön Lisans İşletme Yönetimi programı ikinci öğretimine 23.09.2011 tarihinde kaydı yapılmıştır. Bir diğer öğrencimiz yüksek lisans mezunu olup, Yükseköğretim Kurulu 2547 Sayılı Kanunu kapsamında özel öğrenci statüsünde iki adet ders almaktadır. Tamamıyla yasal mevzuat kapsamında kayıt yaptıran, parlamentomuzun değerli temsilcilerinin Üniversitemizi tercih ederek, kendi kişisel gelişim ve kariyer planlarını Üniversitemiz tarafından sunulan eğitim-öğretim hizmetleri ile güncellemek istemeleri Üniversitemiz için bilakis bir prestij ve mutluluk kaynağıdır.
Üniversitemizce fahri doktora verilen kişilerin adları, görev ve ünvanları aşağıda yer almakta olup, ilgili tarihler itibariyle Gaziantep Üniversitesi öğrencisi değillerdir;
Verildiği Yıl
Cemil Cahit GÜZELBEY (Hukukçu, Araştırmacı ve Yazar) 1989
Ömer Asım AKSOY (Dil Bilimi Araştırmacısı ve Yazar) 1991
Prof.Dr.Alaaddin YAVAŞÇA (Gaziantepli Devlet Sanatçısı) 1992
Prof.Dr.Necdet YAŞAR (Gaziantepli Devlet Sanatçısı) 1992
Süleyman DEMİREL (9. Cumhurbaşkanı) 2003
Rauf Raif DENKTAŞ (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı) 2004
Mehmet UYGUN (Yargıtay Onursal Başkanı) 2005
Abdulkadir KONUKOĞLU (Sanayici) 2006
Nejat KOÇER (Sanayi Odası Başkanı) 2011
Yücel PAŞMAKÇI (Türk Halk Müziği Sanatçısı) 2012
Hiçbir siyasi partiden hiçbir milletvekilinin bugüne kadar rektörlüğümüze kantin, ihale vb. talebi, teması, müdahalesi ve ilişkisi olmamıştır.
Gaziantep Üniversitesi son dört yıllık dönemde her ölçekte üçe katlanmış, öğrenci sayısı 11.000’den 30.000’lere çıkmış, 1000 civarında uluslararası öğrencisi olmuş, onlarca yeni binası ile büyük bir devinim göstermiş, hizmetlerine organ nakillerini de ekleyen Üniversite Hastanesi sadece bölgeye değil Ortadoğu ülkelerine referans haline gelmiştir. Gaziantep Üniversitesi Teknokenti, Üniversite-Sanayi İşbirliği, Üniversite-Toplum İşbirliği açısından Türkiye’de ilkleri gerçekleştirerek büyük hamleler göstermiş, uluslararası indekslere geçen, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı açısından 4. ve 7. sıralara yerleşmiş, yeni eğitim ve bilgiyi toplumla paylaşan araştırma anlayışları ile özgür, demokratik, güvenli, öğrenci merkezli, huzur ve sükunun hakim olduğu bir ortamda; ülkemiz için geleceğe kalıcı değerler üretmek noktasında kararlı bir duruş gösteren, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biridir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Gaziantep Üniversitesi Senatosu’nun, üç Gaziantep Milletvekili ile ilgili olarak özel ve ayrıcalıklı kararlar aldığı ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e, “Gaziantep Üniversitesi’ndeki milletvekili öğrencilerin kimler olduğunu ve hangi tarihte sınav sonucuyla öğrenci olduklarını” sordu.
Öğrenci vekiller Bakbak, Koçer ve Mazıcıoğlu
Gaziantep Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun Sabah’ın konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, sözü edilen vekil öğrencilerin Derya Bakbak, Nejat Koçer ve Halil Mazıcıoğlu olduklarını açıkladı. Derya Bakbak’ın doktora, Nejat Koçer’in ön lisans öğrencisi olduğunu belirten Coşkun, İ.Halil Mazıcıoğlu’nun “özel öğrenci” statüsünde belli dersler aldığını söyledi.
Vekiller için alınan özel kararlar
internet sitesine konulmadı
TBMM Başkanlığı’na Bakan Dinçer’in yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren CHP’li Muharrem İnce, “Gaziantep Üniversitesi’nin internet sitesinde 2012 yılı senato kararları bulunmaktadır. Ancak, 11 Eylül 2012 tarih ve 19 No’lu Üniversite Senatosu Tutanağı internet sitesinde neden duyurulmamıştır?” diye sordu.
GAZÜ’nün internet sitesinde yer almayan 19 Sayılı Senato kararında vekil öğrencilere özel olarak alınan kararlar yer alıyor ve şöyle deniliyor: “Milletvekili öğrencilerimizin çalışma ofislerinin Ankara’da Meclis binasında bulunması, ifa ettikleri yasama faaliyetleri ve yoğun iş yükleri nedeniyle 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren derslere devam zorunluluğunun bulunmaması, ara sınazlara katılmamaları halinde muaf olmaları ve final sınavlarının ilgili fakülte/yüksekokul/Meslek Yüksekokulu yönetiminin gözetiminde bir güne yerleştirilerek yapılması ve değerlendirilmesi, ayrıca bu öğrencilerimize, dönemsel kayıtlarda ders yükü limiti uygulanmaması ve bütünleme sınavlarında da yukarıda belirtilen şartlar doğrultusunda uygulama yapılmasının kabulüne.”
Eğitimcilerden eğitime saygısız uygulama
Vekillere özel ayrıcalıklar sağlayan GAÜN Senatosu’nun oy birliği ile aldığı senato kararında Başkan Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile üyelerden Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Cengiz Toraman, Prof. Dr. Akif Şirikçi, Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, Prof.Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, Yar. Doç.Dr. Yaşar Şimşek, Yar. Doç.Dr. Mehmet Aytekin, Yar. Doç.Dr. Durmuş Ali Söyler’in imzası bulunuyor.
İnce vekillere özel eğitim konusunu meclise taşıdı
İnce, Bakan Dinçer’den şu konularda bilgi istedi: “Gaziantep Üniversitesi’nin Milletvekili öğrencileri kimlerdir? Bu öğrenciler hangi tarihte hangi sınav sonucuyla öğrenci olmuşlardır? Üniversite Senatosu tarafından 11 Eylül 2012 tarihinde ‘Milletvekili öğrencilerimizin çalışma ofislerinin Ankara’da Meclis Binasında bulunması, ifa ettikleri yasama faaliyetleri ve yoğun iş yükleri nedeniyle; 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren derslere devam zorunluluklarının bulunmaması, ara sınavlara katılmamaları halinde muaf olmaları ve final sınavlarının ilgili Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu yönetiminin gözetiminde bir güne yerleştirilerek yapılması ve değerlendirilmesi, ayrıca bu öğrencilerimize dönemsel kayıtlarda ders yükü limiti uygulanmaması ve bütünleme sınavlarında da yukarıda belirtilen şartlar doğrultusunda uygulama yapılmasının kabulüne’ şeklinde aldığı karar yürürlükte midir? Bu karar yürürlükteyse, kararın hukuki dayanağı ve hukuka uygunluğu nedir? Milletvekili öğrenciler için böyle bir düzenleme yapılmasının gerekçesi nedir? Milletvekiline özel sınav yönetmeliğine aykırı bu düzenlemenin iptali için bir girişimde bulunacak mısınız? Gaziantep Üniversitesi’nde kaç öğrenci bulunmaktadır ve bu öğrenciler bu karardan yararlanabilir mi? Bu kararın alındığı toplantıda Üniversite Senatosu’nda 11 üyenin bu karara katıldığı, diğer üyelerin bu karara imza atmadığı yönündeki iddialar doğru mudur?”
Kampus içindeki kafe ihaleleri de meclis gündeminde
İnce, Dinçer'e yönelttiği başka bir soru önergesinde ise Gaziantep Üniversitesi Rektörlük binası ile yemekhane arasında bulunan Tomruk Kantin/Cafe yapılmasının hangi tarihte kararlaştırıldığını, kantin yeriyle ilgili ihale yapılıp yapılmadığını öğrenmek istedi.
Muharrem İnce, “Gaziantep Üniversitesi Rektörlük binası ile yemekhane arasında bulunan Tomruk Kantin/Cafe yapılması hangi tarihte kararlaştırılmıştır? Bu kantin/cafe yeri ve açılması üniversite plan ve programında var mıdır? Var ise, hangi tarihte ve hangi kararla programa alınmıştır?
Bu kantin yeri ile ilgili olarak ihale yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi usulle yapılmış, ihale ilanı nerde yayınlanmış ve bu ihaleye kimler girmiştir?
Kantin yerinin belirlenmesi sürecinde üniversite rektörü ile yeri inceleyen AKP Milletvekili var mıdır? Var ise bu AKP Milletvekili kimdir? Üniversite rektörünün bu kantin işinin yanlış olduğunu ifade eden çalışma arkadaşlarına ben rektörlük seçimleri öncesinde Milletvekiline söz verdim dediği yönündeki iddialar doğru mudur?
Bu kantinin kirası ne kadardır? Kira bedeli neye göre belirlenmiştir? Üniversite içinde kiraya verilen kaç kantin bulunmaktadır? Bu kantinlerin kira bedelleri nedir? Kiralayan kişi veya kurumlar kimlerdir?
Kantin sözleşmesi kimler arasında yapılmış ve bu sözleşmede ismi bulunan kişiler kimlerdiré diye sordu. İnce, kantin sözleşmesinin kimler arasında yapıldığı ve bu sözleşmede ismi bulunan kişilerin kim olduğu konusunda da bilgi istedi.SHA
Derya Bakbak
Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik–Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu olan ve
Yüksek lisansını Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nde bitirdiği belirtilen Derya Bakbak, Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nde doktora programına devam ediyor.
Nejat Koçer
Eskişehir İ.T.İ.A.'da devam ettiği eğitimini yarıda keserek iş hayatına atılan Nejat Koçer’in bir aftan yararlanarak GAÜN’ün ön lisans programına başvurduğunu belirten GAÜN Rektörü
Koçer’in Gaziantep Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi programında eğitimine devam ettiğini açıkladı.
Halil Mazıcıoğlu
1979 yılında Yıldız Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi’ni bitiren Halili Mazıcıoğlu’nun 1986 yılında aynı üniversitede Isı Proses dalında yüksek lisansını tamamlayarak Makina Yüksek Mühendisi unvanını aldığı ve şu anda da Gaziantep Üniversitesi’nde özel öğrenci statüsünde ders aldığı öğrenildi.
2012 Senato Kararları
Üniversite Senatosunun 09.10.2012 tarih ve 21 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 18.09.2012 tarih ve 20 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 17.08.2012 tarih ve 18 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 14.08.2012 tarih ve 17 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 17.07.2012 tarih ve 16 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 26.06.2012 tarih ve 15 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 20.06.2012 tarih ve 14 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 07.06.2012 tarih ve 13 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 22.05.2012 tarih ve 12 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 08.05.2012 tarih ve 11 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 19.04.2012 tarih ve 10 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 18.04.2012 tarih ve 09 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 03.04.2012 tarih ve 08 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 27.03.2012 tarih ve 07 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 06.03.2012 tarih ve 06 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 21.02.2012 tarih ve 05 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 15.02.2012 tarih ve 04 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 27.01.2012 tarih ve 03 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 25.01.2012 tarih ve 02 nolu toplantı tutanağı
Üniversite Senatosunun 17.01.2012 tarih ve 01 nolu toplantı tutanağı
Rektör Coşkun’un dün akşam saatlerinde yaptığı açıklama aynen şöyle: “Hali hazırda Gaziantep Üniversitesi’nde kayıtlı milletvekili olan üç öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi, 09.02.2011 tarihinde doktora programına başlamış olup eğitimine devam etmektedir. Bir diğeri, Yükseköğretim Kurulu 6111 sayılı af yasası kapsamında Eskişehir Anadolu Üniversitesine kayıt yaptırmış ve aynı kanunun “173 sayılı maddesi; -GEÇİCİ MADDE 58-” hükmü gereğince Üniversitemizin Ön Lisans İşletme Yönetimi programı ikinci öğretimine 23.09.2011 tarihinde kaydı yapılmıştır. Bir diğer öğrencimiz yüksek lisans mezunu olup, Yükseköğretim Kurulu 2547 Sayılı Kanunu kapsamında özel öğrenci statüsünde iki adet ders almaktadır. Tamamıyla yasal mevzuat kapsamında kayıt yaptıran, parlamentomuzun değerli temsilcilerinin Üniversitemizi tercih ederek, kendi kişisel gelişim ve kariyer planlarını Üniversitemiz tarafından sunulan eğitim-öğretim hizmetleri ile güncellemek istemeleri Üniversitemiz için bilakis bir prestij ve mutluluk kaynağıdır.
Üniversitemizce fahri doktora verilen kişilerin adları, görev ve ünvanları aşağıda yer almakta olup, ilgili tarihler itibariyle Gaziantep Üniversitesi öğrencisi değillerdir;
Verildiği Yıl
Cemil Cahit GÜZELBEY (Hukukçu, Araştırmacı ve Yazar) 1989
Ömer Asım AKSOY (Dil Bilimi Araştırmacısı ve Yazar) 1991
Prof.Dr.Alaaddin YAVAŞÇA (Gaziantepli Devlet Sanatçısı) 1992
Prof.Dr.Necdet YAŞAR (Gaziantepli Devlet Sanatçısı) 1992
Süleyman DEMİREL (9. Cumhurbaşkanı) 2003
Rauf Raif DENKTAŞ (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı) 2004
Mehmet UYGUN (Yargıtay Onursal Başkanı) 2005
Abdulkadir KONUKOĞLU (Sanayici) 2006
Nejat KOÇER (Sanayi Odası Başkanı) 2011
Yücel PAŞMAKÇI (Türk Halk Müziği Sanatçısı) 2012
Hiçbir siyasi partiden hiçbir milletvekilinin bugüne kadar rektörlüğümüze kantin, ihale vb. talebi, teması, müdahalesi ve ilişkisi olmamıştır.
Gaziantep Üniversitesi son dört yıllık dönemde her ölçekte üçe katlanmış, öğrenci sayısı 11.000’den 30.000’lere çıkmış, 1000 civarında uluslararası öğrencisi olmuş, onlarca yeni binası ile büyük bir devinim göstermiş, hizmetlerine organ nakillerini de ekleyen Üniversite Hastanesi sadece bölgeye değil Ortadoğu ülkelerine referans haline gelmiştir. Gaziantep Üniversitesi Teknokenti, Üniversite-Sanayi İşbirliği, Üniversite-Toplum İşbirliği açısından Türkiye’de ilkleri gerçekleştirerek büyük hamleler göstermiş, uluslararası indekslere geçen, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı açısından 4. ve 7. sıralara yerleşmiş, yeni eğitim ve bilgiyi toplumla paylaşan araştırma anlayışları ile özgür, demokratik, güvenli, öğrenci merkezli, huzur ve sükunun hakim olduğu bir ortamda; ülkemiz için geleceğe kalıcı değerler üretmek noktasında kararlı bir duruş gösteren, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biridir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”