ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep’in Araplaşmasına ve Suriyeleşmesine izin vermeyeceğiz

Gaziantep’in Araplaşmasına ve Suriyeleşmesine izin vermeyeceğiz
YAYINLAMA: 27 Mart 2024 / 18.46
GÜNCELLEME: 28 Mart 2024 / 09.55

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala saha çalışmalarını hızlandıran Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Pamuk, kentte gayri resmi olarak 1 milyon 341 bin Afgan, Suriyeli, Pakistan, Sudanlı yaşadığını söyledi

Alt yapıdan üst yapıya, kentsel dönüşümden ulaşıma, yeşil alanlardan Suriyeli meselesine kadar birçok konuda Sabah Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Pamuk, “Gaziantep’in Araplaşmasına ve Suriyeleşmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Her bir vatandaşın cebinden sığınmacılara 3 bin dolar para çıkmış

Gaziantep’in nüfusunun 2 milyon 170 bin olduğunu dile getiren Pamuk, “Afgan, Suriyeli, Pakistan, Sudan gibi Arapların toplamı da resmi rakamlara göre 700-800 bin kişi olsa da gayri resmi olarak 1 milyon 341 bin kişi. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Sığınmacılara yılda 11 milyar dolar para harcarken son 14 yılda ise sığınmacılara 224 milyar dolar sığınmacılara para harcamışız. Dolayısıyla Türkiye’de her bir vatandaşın cebinden sığınmacılara 3 bin dolar para çıkmış” tespitini yaptı.

Yerel anlamda da yabancı uyruklu kişilere para harcanıyor

Pamuk, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, birkaç ay önce alt yapı yetersiz diyerek meclisten kredi yetkilendirmesi istedi. 2 milyon 170 bin nüfusa 1 milyon 341 bin yabancı eklenirse alt yapı yeter mi? 2030 yılına kadar kentin alt yapısı yeterli durumda iken yabancı göçleri sonrasında yetmez duruma geldi. Bunun yanı sıra yerel anlamda da yabancı uyruklu kişilere para harcanıyor” ifadelerini kullandı.

Belediyenin önceliği kendi vatandaşının sorunlarını ve sıkıntılarını gidermek

Saha çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Pamuk, “Vatandaşlarımız Nurdağı ve İslahiye’de konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor. Bu insanlara yardımları artırmak yerine yurt dışına yardım göndermeyi planlıyoruz. Yurt dışına yardım yapmak Büyükşehir Belediyesinin işi değil. Belediyenin önceliği kendi vatandaşının sorunlarını ve sıkıntılarını gidermek. Bu yapılmadığı sürece maalesef bu kentte ileriye gidemeyiz” şeklinde konuştu.

20 yılda eğitimde dip de yer alan bu şehir şimdi daha kötü durumda

Sığınmacıların gitmesiyle okulların rahatlayacağını, öğrenci sayısının azalacağını ve eğitim kalitesinin yükseleceğini sözlerine ekleyen Pamuk, “Öğretmenler, yabancılara müfredatı sağlıklı bir şekilde öğretemiyoruz diyor. 20 yılda eğitimde dip de yer alan bu şehir şimdi daha kötü durumda. Fatma Şahin, yabancılara kucak açarken, diğer taraftan ise kızını ABD’ye gönderiyor, torununu orada dünyaya getirtiyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil” eleştirisinde bulundu.

Bize yetki versinler tüm sorunları çözelim

Pamuk, “Sığınmacıları ülkelerine göndermediğimiz sürece Gaziantep’te yaşamak şansımız yok. Çünkü 10 yıl sonra nüfusları bizim nüfusumuzu geçecek. Buna Gaziantepli müsaade edecekse istediği partiye oy verebilir. Ama biz yabancıları göndermek istiyorsak, o zaman Mehmet Pamuk’a oy vermelerini istiyoruz. Gaziantep’te yabancılara iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğiz, ancak iş yeri açmış ise iş yerlerini kapatacağız. İnönü Caddesi, Hoşgör, Ünaldı, eski garajlar, Perilikaya, Şıhcan, Nizip Caddesi ve Şenyurt Suriyelileşti. İş çok ciddi ve Gaziantep bölünüyor. Bu şehrin selameti için mültecilerin gitmesi lazım. Bize yetki versinler tüm sorunları çözelim” dedi.

Kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yapmayacağız

Kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yapıldığını ileri süren Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Pamuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşın arsasına çökerek, 100 bin liraya aldıkları 100 metrekare bir alanı 5-10 milyon liraya satan belediyelerden olmayacağız. Tüm kırsal kesimleri imara açacağız, binalar birleşecek ve herkes binasını kendisi inşa edecek. Rantı halkımıza vereceğiz. İhalelerde şeffaf olacağız. Belediyelerde emir eri ve kapı kulu olmayacak. Rant için kentin siluetini talan ediyorlar. Bunlara müsaade etmeyeceğiz ve kentimizi koruyacağız. Çöp vergisi almayacağız, ulaşım ile su da yüzde 50 indirim yapacağız ve hiç zam yapmayacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *