ANASAYFA arrow right Güncel

Geleceğin aşçılarına burada yetişiyor

Geleceğin aşçılarına burada yetişiyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.53
Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarına (GAMEK) bağlı Aşçılık Okulu, Ankara'nın Çankaya İMKB Otelcilik ve Meslek Lisesi öğrencilerini ağırladı.
Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü, Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yönlendirme Çalışmaları kapsamında, Ankara Çankaya İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafında hazırlanan “Kültür Mutfakları” projesiyle, okulun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanına bağlı Mutfak ve Servis dallarında eğitim gören 26 öğrenci Gaziantep'e geldi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, “Okul müdür yardımcıları, öğretmenler ve Çankaya İlçe Milli Eğitimde görev yapan eğitimcilerinden oluşturduğu ekibin katıldıkları ve 5 gün süren proje ile Gaziantep Mutfak kültürünü tanıtmayı amaçladık. Ekip, yöresel yemekleri yerinde görmek, öğrenmek ve tanıma fırsatı buldular” dedi.
Dündar, “Proje kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aşçılık Okulu, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep'in lezzetleriyle ün yapmış önemli mutfaklara ziyaretlerde bulunan ekip, bu mutfaklarda aşçı ve öğretmenlerden farklı lezzetleri keşfederek, önemli tarifler aldılar” diye konuştu.
Proje kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aşçılık Okulu'na gelen öğrenciler ilk gün Baş Aşçı Hanifi Ekti'nin sunumuyla Gaziantep'in yöresel ev yemeklerinden olan Pirpirim ve Firik Pilavı'nın yapılışını öğrendiler. İkinci gün ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Aşçılık Okulu Yemek Danışmanı Gurme, Yemek Kitabı Yazarı Ragıp Güzelbey'in sunumuyla Antep kebabı (Halep Kebabı)'nın yapılışını öğrendiler.
Antep kebabı ile ilgili açıklama yapan Ragıp Güzelbey, “Gaziantep'te Halep kebabı olarak bilinen bu kebap türü Halep'te hiç yapılmamış ve bilinmemektedir, bu nedenle kitap yazarlarıyla yapılan görüşmeler neticesinde Gaziantep'e özgü kebaplardan biri olan Halep Kebabı'nın isminin Antep Kebabı olarak değiştirilmesi uygun görülmüş, (Halep Kebabı) isminin ise parantez içinde yanına yazılması kararı alınmıştır” dedi.
Gaziantep'in yöresel ev yemeklerini, kebaplarını, baklavasını ve katmerini tanıyan yapımını öğrenen öğretmen ve öğrenciler, sadece Gaziantep'te yapılan özel bir kahve çeşidi olan melengiç kahvesiyle de tanıştılar. Müzeleri, tarihi yolları ve yerleri ile ünlü Gaziantep'i tanıyan öğrenciler, dünyaca ünlü Gaziantep mutfağının eşsiz tatlarıyla buluştular. Özellikle Emine Göğüş Mutfak Müzesini mutfak kültürü için önemli bir müze olduğunu ifade eden öğrenciler, Gaziantep Yemek Kültürünü ve bu lezzetli tatlarını beğeniyle karşıladılar. Ayrıca Aşçılık Okulunu modern bir eğitim merkezi olarak değerlendiren öğretmen ve öğrenciler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz olarak halka sunduğu sanatsal ve mesleki eğitimleri çok yararlı bulduklarını ifade ettiler.İHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *