ANASAYFA arrow right Güncel

Gericilik ve zulmün karşısındaki dik duruşumuzdan asla taviz vermedik

Gericilik ve zulmün karşısındaki dik duruşumuzdan asla taviz vermedik
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2024 / 19.22
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2024 / 19.22

Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şubesi Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut Başkan Ali Arpat güven tazeledi. Arpat, “Yeni dönemde emek ve sınıf mücadelemize katkı sunmak isteyen arkadaşlarımızın enerjisi ve tecrübeli arkadaşlarımızın desteği ile sendikamızı durmaksızın mücadele edebilen, haklarımızı alma noktasında sonuç odaklı bir sendika olma idealine daha da taşıyarak emek ve sınıf mücadelesini birlikte büyüteceğiz” açıklamasını yaptı.

TÖS’ten, TÖBDER’den devraldığımız bayrağı geleceğe taşıdık

Eğitim İş’in çatısı altında, TÖS’ten, TÖBDER’den devraldıkları bayrağı geleceğe taşıdıklarını sözlerine ekleyen Arpat, “Etnik kökenimiz, inancımız ve politik görüşümüz ne olursa olsun, hepimizin bir üyesi olduğu saygın bir sendika olan Eğitim İş, ülkemizin ve emekçilerin içinde bulunduğu bu koşullarda, vermekte olduğu mücadeleyle ne kadar önemli ve kritik bir konumda olduğunu kanıtladı. 

Bizler Cumhuriyet değerleri ışığında değer gören bir eğitim camiası idealiyle, her bir eğitimcimizin maddi manevi huzurlu olduğu, bir milli eğitim politikası idealiyle eğitim iş çatısı altında buluştuk ve mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Üye sayımızı 3 bin 400’e çıkarttık

3,5 yıllık süreçte önceden olduğu gibi tüm Eğitim İş üyelerinin, yüksek karakterleri ve mesleki saygınlıklarıyla sendikayı temsil ettiğini ve büyümeye katkıda bulunduklarını sözlerine ekleyen Arpat, “ Bizim yönetimde olduğumuz bu süreçte emekli olan ve il dışına tayin olan yaklaşık 1000 üyemiz olmasına rağmen, göreve geldiğimiz 17 Ekim 2020 tarihinde bu yana 718 olan nitelikli üye sayısını Eğitim İş Gaziantep şubesi olarak 3 bin 400’e taşıdık. Bu süreçte, Genel kurulumuzu yargıya taşıyanlar oldu, bu yargı sürecini fırsat bilerek enerjimizi düşürmek isteyenler oldu, ama biz yılmadık bir olduk, iri olduk, diri olduk ve nitelikli büyümeye devam ettik” ifadelerini kullandı.

Gericilik ve zulmün karşısındaki dik duruşumuzdan asla taviz vermedik

Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, konuşmasını şöyle tamamladı: “Üyemiz Serap öğretmene karşı uygulanan hukuksuzluğa, şube yönetimi olarak anında tepki verip, Genel merkezimizin güçlü desteği ile ve eşgüdüm halinde etkili bir mücadele yürüttük. Bu mücadele süreci sonucu, ülke genelinde sendikal ruhu canlandırmış, Eğitim İş’in şahlanmasına doğrudan etkili olmuş, üyemizin 3 gün gibi kısa bir sürede göreve dönmesini sağlamış bulunduk. Eğitim İş Gaziantep şubesi olarak, baskılara boyun eğmediğimiz gibi baskının nereden geldiğini umursamadan hakkın ve adaletin yanında,  özlük haklarımızın mücadelesinde, gericilik ve zulmün karşısındaki dik duruşumuzdan asla taviz vermedik.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *