ANASAYFA arrow right Güncel

Göletlerde boğulma riski yüksek

Göletlerde boğulma riski yüksek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.53
Göletlerde boğulma riski yüksek Gaziantep’te, yüzme antrenörü Adem Demirezer, sıcak havalarda serinlemek için girilen gölet ve derelerde boğulma vakalarının yaşanmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Demirezer, sıcaklardan bunalarak gölet ya da su birikintilerine girip serinlemeye çalışanların ciddi hayati tehlikelerle karşı karşıya kalabileceğini belirterek, iyi yüzme bilinse de göletlere girilmemesi gerektiğini söyledi. Son günlerde yaşanan boğulma olaylarının tekrarlanmaması için vatandaşların dikkatli olması gerektiğini kaydetti. Demirezer, "Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin, serinlemek için bilinçsizce yüzmeye uygun olmayan gölet, dere ve bu gibi yerlere girmeleri oldukça tehlikelidir. Vatandaşlarımız yüzme için resmi izinli olan, şehir içindeki havuzları tercih etmeliler" dedi.
Göletlere girip boğularak hayatlarını kaybedenlerin birçoğunun yüzmeyi iyi bildiklerini vurgulayan Demirezer, "Yüzmek ve yüzmeyi iyi bilmek ayrı konulardır. Vatandaşlarımızdan yüzme havuzlarında yüzmelerini tavsiye ediyorum. Göletlerde serinlemek için yüzen vatandaşlarımız bunu bilinçli bir şekilde yapmıyorlar. Yetkililerimizden bu konuda çalışmalar yapıp vatandaşlarımızı uyarmalarını rica ediyoruz. Çocuklarımızın daha hijyenik ortamlarda yüzmeyi öğrenmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın yaşananları iyi değerlendirip ona göre davranmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Göletlerdeki boğulma vakalarının yüzme eğitiminin önemini ortaya çıkardığına dikkat çeken Demirezer, "Yüzmek için derelere, göletlere girip boğularak hayatını kaybedenler bizleri çok üzüyor. Bu vakaların tekrar tekrar yaşanmaması için ailelere de büyük görevler düşüyor. Ne kadar iyi yüzme bilinse de göletlere hiçbir şekilde girilmemelidir. Yüzmek ile yüzmeyi bilmek çok farklı şeylerdir" şeklinde konuştu.
Gaziantep'te yüzme sporuna yapılan yatırımların sevindirici olduğunu da anlatan Demirezer şunları söyledi: "Yüzme havuzlarının eksikliği şehrimizde hissediliyordu. Şahinbey ve Şehitkamil Belediyesi bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Kentimizde yüzme sporuna yönelik çok ciddi yatırımlar var. Bu yatırımlardan dolayı ben başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Böyle yatırımların artarak devam etmesini diliyorum.”İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *